Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
OH Paříž 2024

Rulík: Oslavy nechávám spíš na hráčích, to oni vyhráli zlato. My jim jen dali maximální servis

Když představil nominaci hráčů pro světový šampionát, schytal vlnu kritiky. Za svým výběrem si ale Radim Rulík stál a Česko vybojovalo po dlouhých čtrnácti letech na MS zlato. Soudržnost, týmovost, obětavost – to jsou podle uznávaného kouče vlastnosti, které dovedly české hokejisty hned na první velké akci pod jeho vedením na vrchol.

Radim Rulík na střídačce českého týmu
zdroj: Reuters autor: Gabriel Kuchta

"Pocity jsou stále nepopsatelné. Popravdě jsme na to s ostatními trenéry ani ve snu nepomysleli. Soustředili jsme se na každý jednotlivý zápas, ale že si to takhle sedne a dojdeme tak daleko... Jsme za hráče nesmírně rádi," přiznává Rulík.

Z několikadenních oslav si nejvíce užil hned první noc po finále na hotelu. "Myslím si, že to byla nejkrásnější oslava, kterou jsem kdy zažil. Byla spontánní a jen mezi námi, kteří jsme si tím vším prošli. Pak už to bylo střídmější a nechávám to na klucích. To oni si to vyhráli a ty oslavy jsou pro ně," uvědomuje si Rulík.

Je nám líto, video expirovalo.
Rulík: Noc na hotelu po finále byla moje nejkrásnější oslava v životě

Za velmi důležité pro úspěch považuje také to, jakým způsobem dokázali hnát český tým kupředu fanoušci. "Největší radost nám udělala atmosféra v kabině a v hale. Když tohle zažijete z pozice trenéra, tak vám jde mráz po zádech. Vnímali jsme ten obrovský zájem a hráčům to dodalo neuvěřitelnou energii," vzpomíná Rulík.

Tým má za sebou oslavy na Staroměstském náměstí i audienci u premiéra a prezidenta. "Nebudu říkat, že to není příjemné. Ale musíte to brát s velkou pokorou. Povedl se nádherný výsledek, ale je potřeba se také dívat dopředu," neztrácí nadhled.

Po finále prohlásil, že vyhrávají hráči a prohrávají trenéři. A vnímá to tak i dál, i když pro kolegy měl jen slova uznání. "Sebe hodnotit nechci. Ale rád bych ocenil pracovitost a připravenost celého realizačního týmu. Celých šestnáct dní jsme nehleděli na čas, na spánek a chtěli dát naší práci víc než sto procent. Hráči dostali od skautů, videotechniků i asistentů maximální servis a vyplatilo se to," uzavírá Rulík.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články