Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Příjezd Pastrňáka se Zachou spustil šachy v sestavě. Jak mohou vypadat české útoky?

Bostonské hvězdy David Pastrňák a Pavel Zacha jsou v Praze, a tak nastal pro trenéry národního týmu rébus se sestavou, ale příjemný. V kádru mají značnou ofenzivní kvalitu. Museli ovšem rozbourat dosavadní vazby, které na šampionátu drželi. Nabízíme pravděpodobné varianty útoků pro zápas s Kanadou, napověděl je pondělní trénink. Přímý přenos duelu s Kanadou sledujte v úterý od 16:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Radim Rulík udílí pokyny nově složené formaci Flek – Tomášek – Beránek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Palát – Zacha – Pastrňák

V hokejovém prostředí se spekulovalo o variantě elitní formace s Romanem Červenkou, ale trénink napověděl spíš možnost s Ondřejem Palátem. Bostonská dvojka Pastrňák a Zacha je jasná, protože spolu nastupovali podstatnou část sezony. No a nynější útočník New Jersey odehrál v útoku s Pastrňákem dva ze tří zápasů na Světovém poháru v roce 2016.

"Měl jsem tu šanci hrát s Paličem (Palát – pozn. red.) na Světovém poháru, pár tréninků tam bylo, možná pár zápasů. Vím, že je strašně chytrý a bojuje. Super hráč na to si ťuknout a myslím si, že nebude problém s Paličem sehranost, protože on je velmi chytrý hráč. Zatím tady hraje výborně," ocenil Pastrňák zřejmě nového parťáka do formace.

Je nám líto, video expirovalo.
Pastrňák se Zachou posílili český tým

Palát zatím předvádí v Praze výborné výkony. V šesti zápasech zaznamenal pět bodů za dva góly a tři asistence a působí sebejistě v útočném pásmu při držení puku. "Nevím ještě, jak to mají trenéři vymyšlené, ale určitě, kdyby se naskytla situace hrát s nimi, tak se budu těšit. Trenéři mi ještě nic neřekli, ale určitě, kdybych hrál s klukama, tak by to bylo super a doufám, že bychom si hned sedli," řekl Palát po tréninku.

Červenka – Sedlák – Kaše

Trenéři tuto trojici zřejmě nebudou trhat. Zvlášť po povedeném utkání proti Velké Británii. Roman Červenka (0+4), Lukáš Sedlák (2+1) a Ondřej Kaše (1+1) hráli ve velké pohodě a na ledě dominovali.

"Cítili jsme se dobře, ale i proti Rakousku nám to šlapalo, akorát jsme nedali góly. V první třetině proti Rakušanům to měl být ode mě jasný gól, pak by to také vypadalo jinak. Teď to tam spíš jen napadalo, než že bychom hráli úplně nejlepší zápas," řekl Sedlák.

Nečas – Kämpf – Kubalík

Druhá formace Palát – Tomášek – Nečas se musela kompletně rozprášit. Hrála spolu pouze utkání proti Velké Británii. Na tréninku se už ukázalo spolu trio Nečas – Kämpf – Kubalík. Není zde typologicky vyložený tvůrce hry. Ovšem rychlost a zakončení dodá forvard Caroliny a Ottawy, centr z Toronta zase výborné buly a výpomoc do obrany.

"Měli jsme trénink a hned další den už bude zápas. Času tolik není. Myslím si, že jsme všichni zkušení hráči a známe se. S Kubaldou jsem hrál pár zápasů už v mládežnických reprezentacích a vlastně v Chicagu jsme spolu hráli. Vím, co od něj čekat a co on může čekat ode mě. Martin Nečas je kvalitní hráč, tam si myslím, že žádný problém nebude. Snad to bude klapat," přeje si Kämpf.

Flek – Tomášek – Beránek

Nově složený je i čtvrtý útok. Nejlepší střelec základní části švédské ligy vedle sebe dostal dva rychlíky, kteří se znají z Karlových Varů. David Tomášek bude spolupracovat s Ondřejem Beránkem a nyní brněnským forvardem Jakubem Flekem.

"Samozřejmě oni pomohou trochu v tom forčekinku, pohyb mají skvělý. Tam se toho moc nemění, všichni musí hrát v systému za ten tým. Ve Švédsku jsem měl podobnou lajnu s rychlými kluky. Taky v Euro Hockey Tour jsem tam měl Kousyho (Pavel Kousal – pozn. red.). Vždycky to pomůže tomu centrovi, když má minimálně jednoho kluka, který bruslí a zároveň vidí hru. Oba jsou rychlí, takže se pokusíme pracovat pro tým," popsal po tréninku Tomášek. 

13. útočník – Stránský

Zažívá dobrý turnaj, ale v přetlaku v sestavě po příjezdu posil z NHL nejspíš ztratí pevné místo. Matěj Stránský zatím vstřelil tři branky a na jednu přihrál. Turnaj začal na přesilovce na kruhu. Nyní na něj vychází pozice třináctého útočníka, na druhou stranu nemusí být vyloučené jeho zapojení do přesilovky či oslabení.

Brankář a obrana:

Dostál – Gudas, Krejčík – Rutta, Kempný – Kundrátek, Hájek – D. Špaček.

Na složení ostatních řad není třeba nic měnit, když český tým vyhrál na turnaji pět utkání a proti Švýcarsku uzmul bod za porážku po nájezdech 1:2. Je zřejmé, že českou brankářskou jedničkou na turnaji je Lukáš Dostál a do obranných dvojic nechce kouč Radim Rulík s Markem Židlickým sahat.

Náhradníci tým neopouští

Obránce Jan Ščotka a útočníci Radan Lenc a Michal Kovařčík stále budou trénovat v O2 universum. "Všichni tři hráči zůstávají s týmem mimo režim mistrovství světa. Připravují se individuálně a jsou připraveni pro případ, že by došlo ke zranění v průběhu závěrečné fáze turnaje," uvedl manažer českého národního týmu Milan Hnilička.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články