Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Pastrňák vystřelil zlato: Myslel jsem, že se v životě na kolena nedostanu, a vidíte to...

Na hvězdy se čeká. První gól ve čtvrtém zápase a zlatý gól. David Pastrňák rozhodl tuhou finálovou bitvu domácího mistrovství světa proti Švýcarsku (2:0) vítěznou brankou. Chvíli mu nechala obrana soupeře prostor, odskočil si, blok přišel pozdě a Pastrňák vystřelil Česku svou obávanou střelou zlato po 14 letech. 

David Pastrňák po zlatém gólu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hvězda Bostonu přiznala, že rozhodující gól padl po dobře sehraném signálu na buly. "Jsem rád, že vyšel. Myslím si, že jste to viděli na té mé oslavě gólu. Myslel jsem, že se v životě na kolena nedostanu po gólu, ale ty emoce byly prostě tak velký... Ani jsem nevěděl, že to ve mně je, takové emoce," culil se Pastrňák se zlatem na krku.

Gólový moment si užíval před rodinou. "Jsem rád, že jsem se jim mohl ukázat na vlastní oči, ještě k tomu doma. Nevěděl jsem, kde sedí. Mával jsem a oni tam ani neseděli podle mě," smál se. "Vůbec je nešlo najít. Na konci jsem je samozřejmě našel, ale vůbec jsem nevěděl, kde sedí," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Pastrňák: Rozhodlo ohromné srdce týmu

Nejenže ve finále ve čtvrtém utkání vstřelil první gól na turnaji, ale zaznamenal vůbec první bod. "Měli jsme tady neskutečný tým, neskutečnou partu. Už to tady kluci dali dohromady. Přišel jsem, nový systém, noví trenéři. Kouč, kterého jsem neznal. Určitě mi to trošku dalo čas, zvyknout si na ten systém. Věřili jsme mu všichni. Musel jsem se tomu podřídit. Góly nepadaly. Měl jsem problém, abych si na ten systém zvykl," přiznal Pastrňák.

Problémy s kyčlí

Už ze zámoří prosakovaly informace, že v sezoně nebyl zdravotně fit, ale na šampionátu byl schopný hrát. "Mám špatnou kyčel. Ale co tady se mnou předvedl pan Kolář... Takto dobře jsem se necítil osm měsíců. Patří mu velký dík. Nevím, co má za magické ruce. Fakt jsem se tak dobře necítil v bruslení jako na mistrovství," ocenil práci předního českého fyzioterapeuta Pavla Koláře.

V Bostonu mu bylo řečeno, že musí jít na operaci. "Uvidíme, jak to dopadne. Před mistrovstvím mi řekli, že budu muset jít určitě na operaci. Myslím, že pan Kolář ale říkal, že nemusím, tak já mu budu věřit," usmál se Pastrňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Švýcarsko – Česko: Pastrňák – 0:1 (50. min.)

Doufal v sezoně buď v zisk Stanley Cupu, nebo titul mistra světa. "Jsem rád, že jedno z toho vyšlo. Teď si to pořádně užiju a oslavím."

"Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Jsem pyšný na kluky. Udělali to strašně lehký pro mě i Zachiče. (Pavel Zacha – pozn. red.) Jsem rád, že jsme to zvládli, dlouho jsme na to čekali, na tu zlatou medaili. Nemohlo to vyjít v lepší čas než u nás doma na mistrovství. Jak pro nás, tak pro fanoušky v hledišti. Neskutečná atmosféra, jsme neskutečně šťastní," rozplýval se havířovský rodák a fanoušek Baníku.

Při otázce na ostravský klub pookřál. "Baník Ostrava! Vím to. Postoupil do Evropské konferenční ligy. Super, sledoval jsem to, bylo to už odpoledne. Dvě červené, 6:0. Jdeme do konferenční," nahodil jiné téma.

Pastrňák pak zahlédl oslavy na televizi v mixzóně a poprosil o poslední otázku. "Už mám být v té šatně!" A se zlatem na krku spěchal za parťáky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články