Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slet 2024

Pastrňák se Zachou chtějí přijet, vše záleží na klubové prohlídce

Dorazí další dvě posily ze zámoří na domácí mistrovství světa v Praze? Generální manažer české reprezentace Petr Nedvěd uvedl, že útočníci Bostonu David Pastrňák s Pavlem Zachou mají zájem reprezentovat po vyřazení Bruins z play-off NHL. Oba však musí ještě projít výstupní lékařskou prohlídkou klubu.

"S Davidem Pastrňákem i Pavlem Zachou jsme se během odpoledne spojili. Oba mají zájem na mistrovství světa přijet. Po dvou těžkých sériích play-off jsou samozřejmě lehce 'obouchaní'. V neděli ráno budou absolvovat zdravotní prohlídku v Bostonu. Pokud dopadne dobře a klub je uvolní, pokusíme se jim najít nejrychlejší letecký spoj do Prahy. Pokud by všechno dobře dopadlo, k týmu by se teoreticky mohli připojit v pondělí," prohlásil Nedvěd.

Pastrňák, který za týden oslaví osmadvacetiny, patří k nejlepším hokejistům světa. Lídr ofenzivy Bostonu si v základní části tohoto ročníku NHL připsal v 82 zápasech 110 bodů za 47 branek a 63 asistencí. V bodování celé ligy byl pátý, mezi střelci skončil sedmý.

Sedmadvacetiletý Zacha ve své druhé sezoně od příchodu z New Jersey zopakoval takřka navlas bilanci ze svého prvního ročníku v Bostonu. Za 78 startů zaznamenal 59 bodů za 21 gólů a 38 asistencí. V bodování Bruins byl čtvrtý. Mezi nahrávači byl lepší pouze Pastrňák.

Ve statistikách vyřazovacích bojů se Pastrňák se Zachou seřadili na třetím a čtvrtém místě za Jakem DeBruskem a Bradem Marchandem. Oba Češi odehráli všech 13 zápasů, Pastrňák nastřádal osm bodů (4+4), Zacha o dva méně (1+5).

Pastrňák startoval už na čtyřech světových šampionátech (2016 až 2018 a 2022) a má průměr více než bodu na zápas. Za 28 utkání nastřádal 29 bodů (13+16). Před dvěma lety v Tampere výrazně pomohl českému týmu ukončit ziskem bronzu desetileté čekání na medaili z velké akce. Zacha má bohaté zkušenosti z mládežnických reprezentací, za A tým ale dosud nenastoupil.

Pokud obě opory Bruins projdou bez potíží obvyklými posezonními procedurami včetně lékařské prohlídky, dorazí Čechům na šampionát během pár dnů tři velmi výrazné posily. K týmu se již připojil další útočník Martin Nečas, který s Carolinou vypadl v noci na pátek.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Český hokej

Hlavní zprávy

Nejčtenější články