Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Není jednoduché zvítězit na domácím šampionátu, Češi budou pod tlakem, upozorňuje Kurri

Hokejové legendy zavítaly do Prahy natáčet speciální medailonky pro blížící se květnový světový šampionát. Jedním z nich bych i bývalý finský reprezentant a pětinásobný vítěz Stanley Cupu Jari Kurri, který v rozhovoru pro Českou televizi zdůraznil, že česká cesta k vysněnému zlatu nebude snadná. Příběhy sedmi vyjímečných hráčů uvidíte v hokejovém programu ČT před i během Mistrovství světa.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Hokejové legendy se sešly v Praze

Kurri pocit absolvovat mistrovství světa před domácím publikem zažil na vlastní kůži v roce 1991. Právě očekávání nejvyššího úspěchu od pořadatelské země vnímá jako možnou slabinu, a to i v případě České republiky.

"Hrát domácí turnaje je vždy o něco víc vzrušující. Šance předvést se před vlastními fanoušky a rodinou je skvělá. Zároveň ale není jednoduché na domácím šampionátu zvítězit. Jsem si jistý, že Češi budou pod velkým tlakem," připustil člen hokejové síně slávy.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Vzpomínky Jariho Kurriho a Mariána Hossy na mistrovství světa

Kurri si poprvé finský dres oblékl právě v Praze roku 1979. A od té doby posbíral trofeje nejen za reprezentaci, ale i v zámořské NHL, kde dodnes drží titul čtvrtého nejproduktivnějšího Evropana.

Na současné úspěchy jeho rodné země se dívá s radostí. "Finský hokej odvádí poslední roky skvělou práci. Není jednoduché vyhrávat v tak silné konkurenci. Pro trenéra Jukka Jalonena bude mistrovství světa jeho posledním v reprezentaci, takže věřím, že kluci budou chtít bojovat právě i pro něj," řekl.

Finsko nastoupí do šampionátu duelem s českou reprezentací. Ve skupině A je čeká dále Kanada, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie. Naopak v Ostravě se již tradičně představí Slováci, které potáhnou například jednička a dvojka draftu z roku 2022.

"Pro slovenský hokej jsou Juraj Slafkovský a Šimon Němec nadějí, na kterou se spoléháme. Mají výborně rozběhlou sezonu a nás to těší," pochválil mladé talenty slovenská legenda a další člen síně slávy Marián Hossa.

Hossa zažil mistrovství světa v České republice v roce 2004, kdy skončili smolně čtvrtí. "Na Ostravu mám krásné vzpomínky, tam jsme vyhráli všechno. Pak jsme se přesunuli do Prahy a bohužel nezvládli ty dva nejdůležitější zápasy," zavzpomínal.

V květnu se o postup ze své skupiny B porvou Slováci s výběrem USA, Německem, Švédskem, Lotyšskem, Francií, Kazachstánem a Polskem. Podrobné rozpisy, přímé přenosy, kompletní výsledky i informačně nebité zpravodajství ze zápasů poskytne z mistrovství světa již tradičně ČT sport i ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články