Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nemec před čtvrtfinále: Když se spojíme, můžeme utkání s Kanadou zvládnout

Navzdory úternímu výprasku od Švédska (1:6) obránce Šimon Nemec věří, že slovenská reprezentace může ve čtvrtfinále mistrovství světa zaskočit favorizovanou Kanadu a postoupit do semifinále. Základem pro možný úspěch je podle ofenzivního beka New Jersey zopakovat výkon proti Spojeným státům, které Slováci porazili 5:4 v prodloužení. Přímý přenos utkání Kanada – Slovensko sledujte ve čtvrtek od 15:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Před mistrovstvím bychom všichni tuhle možnost brali. Je to super. Pojďme si to tam užít, a když se spojíme jako celý národ, dokážeme vyhrát," řekl Nemec po úterním souboji se Švédskem, který již nemohl nic změnit na slovenském postupu ani čtvrtfinálovém soupeři. "Hrajeme také zámořským stylem, takže věřím, že nám to bude sedět a že zápas dokážeme zvládnout," doplnil. 

Kanada na MS v Praze vyhrála ve skupině všech sedm zápasů. Jen Rakousko a Česko porazila až v prodloužení. Výraznou postavou zámořského týmu je teprve osmnáctiletý útočník Connor Bedard, jednička loňského draftu a budoucí superstar NHL.

"Všichni tam jsou hvězdy. Nemůžeme se soustředit jen na jednoho hráče. Proti Americe jsme to neřešili a podali jsme výborný výkon. Věřím, že když budeme hrát systém, který máme, tak to zvládneme," podotkl Nemec, jehož Devils draftovali o rok dříve jako druhého hráče celkového pořadí.

Hokejisté Kanady se radují z gólu na mistrovství světa
zdroj: REUTERS

Slováci se s Kanadou naposledy utkali na loňském šampionátu. V základní skupině prohráli 1:2 po samostatných nájezdech a Nemec byl u toho. "Odveta? To je zbytečné řešit. Je to úplně nový tým, stejně jako my máme nový tým," konstatoval dvacetiletý obránce, který přes nízký věk startuje už na čtvrtém světovém šampionátu, takže si pamatuje i předchozí porážku 1:5 z roku 2022.

Nejhorší přesilovka na turnaji

K možnému úspěchu bude ale tým vedený kanadským trenérem Craigem Ramsayem nejspíš potřebovat zlepšit úspěšnost přesilových her. Slováci na turnaji využili jen jednu z třiadvaceti výhod a s úspěšností 4,35 procenta jsou nejhorší ze všech.

"Bohužel nám přesilovky nevycházejí. Proti Švédsku jsme zkusili něco jiného a bylo to ještě horší. Nevím. Musíme dát hlavy dohromady, trošku se uvolnit a asi střílet ze všech pozic," prohlásil Nemec.

Slovenský celek navíc pronásledují zdravotní problémy některých hráčů. V úterý proti Švédsku i z preventivních důvodů nenastoupili Andrej Kudrna a Marek Hrivík, hned v první třetině si poranil rameno druhý nejproduktivnější hráč týmu Martin Pospíšil.

"Byla by to velká ztráta. Uvidíme, jestli nastoupí. Myslím si ale, že máme dost kvalitní tým, aby ho případně někdo zastoupil. Je to výborný hráč a zažívá skvělý turnaj. Věřím, že se dá do kupy a ještě nám na turnaji pomůže," přál si Nemec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články