Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nečas se v Praze prohání jako hurikán: Mám víc prostoru a můžu se s pukem pomazlit

Na ledě si ho vždy všimnete, protože sebere puk, nikomu ho nepůjčí a žene se do útočného pásma. Martin Nečas se srovnal s časovým posunem po příletu a vypadnutí Caroliny z play-off NHL. Teď naplno projevuje svůj potenciál a jeho schopnosti budou čeští hokejisté potřebovat i v semifinále. Přímý přenos utkání se Švédskem sledujte v sobotu od 13:30 na ČT sport a ČT sport Plus. 

Martin Nečas
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Cítíme se všichni dobře. Samozřejmě je to náročný, ale nějak točíme všechny čtyři lajny, těch sil je myslím si ještě dost, a to bude důležitý do těch dvou posledních zápasů. Už jsem to říkal předtím, je jedno, na koho jdeme, chceme uhrát všechno. Švédové samozřejmě mají dobrý tým, ale tady už si nevybereme. Musíme se na to připravit a uhrát to," řekl Nečas před semifinále.

Ve čtvrtfinále proti Američanům pomohla českému týmu opět skvělá atmosféra v pražské areně, aby ustáli tlak soupeře. "Doufám, že základy areny jsou dobré, aby to nespadlo. Sedm sekund do konce tam všichni skákali. Je to něco, na co člověk nezapomene. Takovou atmosféru člověk ještě nezažil. V roce 2015 jsem byl na čtvrtfinále proti Finsku a taky to bylo neuvěřitelný," popsal Nečas. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USA – Česko

Skvělá a bouřlivá divácká kulisa, ale led trpí. Horší kvalitu poznal i Nečas. Například v přesilové hře v prodloužení proti Kanadě chtěl střílet, ale puk mu utekl. Následně po dalším souběhu akcí padla vítězná branka javorových listů

"Led není ideální. Naštěstí pro nás je to stejné jako pro ten druhý tým. Nevím, jak to bylo v Ostravě pro Švédy. Taky na třeba nebudou zvyklí na led tady v Praze. Ale já bych dobrej led nikdy neměnil za tu atmosféru, protože fanoušci náš ženou neskutečně," povídal Nečas. 

Na šampionátu udivuje svou rychlostí a kontrolou puku. V průměrné rychlosti v zápase je nejlepší ze všech hráčů na turnaji – pohybuje se okolo hodnoty 18 kilometrů za hodinu. Výtečný je i ve statistice vstupů do pásma s pukem na holi, v tom patří k nejlepším v českém týmu.

"Rád hraju s pukem, tady je toho prostoru trochu víc. Snažím se to rozjíždět a připravit nějaké šance. Když je tam prostor, tak proč ne. Člověk se tady s tím pukem může trochu pomazlit," těší útočníka Hurricanes a právě jeho pohyb takový jeden "hurikán" připomíná.

Průměrná rychlost hráčů v zápase:

1. Martin Nečas (Česko) – 18,3 km/h
2. Cole Shudra (Velká Británie) – 16,72 km/h
3. Maxim Musorov (Kazachstán) – 16,69 km/h

Nečas ale prokazuje i skvělé vidění a přihrávku. Například proti Kanadě předvedl dvě povedené krosové přihrávky. První v přesilovce na branku Dominika Kubalíka, druhou vyrovnávající trefu Romana Červenky na 3:3 v předposlední minutě.

"Je to super. Máme všechny čtyři lajny, které umí dát gól. Je úplně jedno, kdo dává góly. V sezoně góly chcete dávat, ale je jedno, jestli je to vlastní, nebo cokoliv... Pro mě osobně, já neměl Čechy v týmu v Carolině, tady je kabina neuvěřitelná. Hrozně si to užívám, ale je to teprve začátek naší cesty. Musíme makat dál," rozplýval se nad atmosférou v týmu.

Nečas nastupuje ve druhém útoku po boku Kubalíka a Davida Kämpfa. "Myslím si, že je to dobrý. Samozřejmě souhra může být ještě být lepší. Máme ještě další den a trénink na to, si ke hře trochu něco říct. Myslím, že si vyhovíme," pochvaluje si Nečas.

Vybavuje si spolupráci s Kubalíkem z reprezentace. "Myslím, že jsme už spolu hráli v roce 2018 na přesilovce. Samozřejmě vím, jakej je hráč. Je to střelec, kór na přesilovce. Ten one timer má dobrej. Říkám, je to radost," uzavřel Nečas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články