Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nečas nastartoval svými akcemi Česko směr finále a hlásí: Je to euforie, ale ještě není konec

Jeho odhodlání dotáhlo český tým do finále. Martin Nečas. Švédové dvakrát v úvodní třetině vedli, ale útočník Caroliny zařídil vždy srovnání. Sám pak po buly ve druhé části poslal svižnou střelou zápěstím národní tým do vedení 4:2. Třemi asistencemi a gólem přispěl k výhře 7:3 a k postupu po čtrnácti letech do finále. "Jeden z nejlepších zápasů kariéry," prohlásil.

Martin Nečas slaví gól v semifinále proti Švédsku s Davidem Kämpfem
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Hvězdami nabitý švédský výběr je pokořen. "Poslední tři zápasy, co jsme hráli, tak všechno byli výborní soupeři. Se všemi jsme hráli vyrovnaný hokej, ne-li lepší. Je úplně jedno, na koho půjdeme. Je to o nás," řekl Nečas sebevědomě po utkání.

"Motivace na finále je neskutečná. Je to něco, o čem jsme snili odmalička jako kluci. Vyhrát mistrovství v Česku by bylo úplně top. Jsme v euforii, je to super, ale ještě není konec," hlásil útočník Caroliny.

Švédové sice dvakrát vedli v první třetině, ale český tým to nezlomilo. Konkrétně Nečas měl připravené reakce na branky Tre kronor. Nejdříve tvrdě vypálil poté, co si sjel k modré čáře a dal možnost gólové dorážky Kubalíkovi. Poté po rychlém vstupu do pásma nabídl puk před branku Kämpfovi a bylo vyrovnáno.

"V první třetině jsme do toho nešli nejlíp. Měli jsme tam přesilovku hned na začátku, z toho mohl padnout gól, pak přišel gól Švédů. I přesto, že to byla rychlá reakce Švédů, tak pořád nás fanoušci podporovali. Vyrovnali jsme na 2:2, což bylo důležité po té první třetině. Pak jsme to rozjeli," popsal Nečas.

Bavím se hokejem

Útočník Toronta se pak kolegovi z útoku odměnil ve druhé části. Vyhrál buly a Nečas pohotovou střelou nad beton překonal Jonase Gustavssona a zvýšil na 4:2. "Už jsem několikrát říkal, je pro mě lepší, když se tím hokejem bavím, a tady se jím bavím na sto deset procent. O tomhle jsem vždycky snil – hrát finále tady před českým publikem," zopakoval Nečas.

Z jeho druhé formace se ještě prosadil dvakrát Dominik Kubalík (bilance 2+1) a David Kämpf ke gólu přidal asistenci. "Kampfík je výbornej, ukazuje to každým zápasem v NHL, že umí do obrany i do útoku, vyhrává buly. Kubalda je trochu nepochopený poslední sezonu nebo dvě, protože to není hráč do třetí, čtvrté lajny, ale do prvních dvou. Jak vidíte, když dostane k sobě hráče, kteří umí trošku s pukem a dá si to s nimi, tak je to top hráč. Jsem za něj hrozně rád," uvedl rychlý útočník.

Teď se spoluhráči uvítá pár hodin navíc tím, že Češi hráli první semifinále a finálový souboj odehrají v neděli od 19:20. "Pár hodin navíc, super namyšlený. Tím, že jsme tady domácí, je to trošku lepší. Když hrajete v osm večer, tak jdete spát někdy okolo druhé třetí hodiny v noci. Zápasy back to back taky nejsou nejlepší, ale musíme se na to nachystat," dodal Nečas.

Inspirací mu je zážitek starý čtrnáct let, když do Žďáru nad Sázavou přivezli mistrovský pohár útočníci Petr Koukal, Petr Vampola a Tomáš Rolinek. "Byl jsem tam, když Kouky, Vampy a Rolas ten poháru přivezli. Neskutečná euforie. Tím, že je to ještě tady v Česku, tak je to všechno navýšené," uzavřel bývalý útočník brněnské Komety.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články