Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Nasazení Nečase? Přál si hrát, uvedl Rulík. Kämpf se šetřil, z náhradníků končí Kovařčík

Do šestého utkání národního týmu ve skupině na mistrovství světa proti Velké Británii nastoupil hned po sobotním příletu ze zámoří také Martin Nečas. Trenér Radim Rulík prozradil, že na okamžitém zapojení panovala shoda mezi hráčem a realizačním týmem. Nečasovo dopsání na soupisku je na druhé straně konečnou pro náhradníka Michala Kovařčíka, jenž reprezentaci opustí.

Nečas hned po příletu naskočil do utkání. "On si to přál, měli jsme stejný názor, takže shoda," uvedl Rulík k zařazení útočníka Caroliny do zápasové sestavy. Dokonce došlo na jeho nasazení i v oslabení. "Jenom jsme to zkusili, protože říkal, že to dřív hrál. Ale samozřejmě jsme věděli, že letos to nehrál. Zkusili jsme to a pak jsme od toho upustili. Pokud budou všichni zdraví, tak Martin nebude hrát oslabení," doplnil.

Utkání, které národní tým vyhrál 4:1, si hlavní trenér pochvaloval. "Vstup do zápasu byl výborný. První lajna, dominance v první třetině, zařídila branky i ve druhé třetině. Ale první třetina byla velmi dobře sehraná. Škoda, že jsme nedali víc branek, protože jsme převahu měli, ale britský gólman (Ben Bowns) podal výborný výkon. Třetí třetinu jsme si pohlídali. Celkově to bylo utkání, které jsme měli pod kontrolou," hodnotil Rulík.

Útočník David Kämpf naopak do utkání nenastoupil poté, co v předchozím duelu s Rakouskem schytal tvrdý náraz u mantinelu. "Domluvili jsme se, že to tak bude lepší. Vysvětlil jsem mu, jakou má pozici v týmu, a doporučil jsem mu, aby si odpočinul a neriskoval, protože ho budeme potřebovat v zápasech, v kterých půjde o všechno," vysvětlil absenci třetího centra.

Rulík také oznámil, kdo po příchodu Nečase z náhradníků v týmu skončí. "Padlo to na Michala Kovařčíka. Můžeme mít 22 (hráčských) akreditací, takže opustí tým," řekl. S výběrem tedy zůstávají poslední dva náhradníci – útočník Radan Lenc a obránce Jan Ščotka. Jejich pozice je však značně nejistá, pokud z Bostonu dorazí dvojice David Pastrňák a Pavel Zacha a zaberou tak poslední dvě volná místa na oficiální turnajové soupisce.

Všichni se však na případné další dvě posily ze zámoří těší, pokud projdou zdravotní prohlídkou. "Nejen já a realizační tým, ale i hráči budeme rádi, že budeme mít takové top hráče NHL v týmu," dodal Rulík k zatím nejistým posilám. "Doplňujeme to o hráče, kteří hrají v týmech první dvě lajny v NHL. Těch hráčů už moc nemáme. A to samozřejmě každý v týmu ví a respektuje," připomněl.

Hlavní kaňkou zápasu byly zbytečné fauly, kterých bylo celkem pět. "Samozřejmě to je věc, na které musíme zapracovat. Do dalších zápasů bychom chtěli být týmem, který bude mít buď stejně, nebo méně oslabení než soupeř," uvedl.

Právě jediný gól Britů padl už po šesti sekundách jejich početní výhody, jenž se podobal inkasované brance v oslabení s Dánskem. "Rozebíráme to pořád, bohužel, ať si to vysvětlíme a řekneme, jak by to mělo být, tak ne vždy to na ledě tak úplně přesně je. Takže pro nás poučné," dodal.

Tým čeká den úplného volna. "Odpočinek, regenerace, příprava, koncentrace," uzavřel Rulík plán mužstva na neděli. V pondělí by měl proběhnout trénink před závěrečným duelem ve skupině s Kanadou, který se odehraje až v úterý od 16:20.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články