Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Musíme mít hlavu nahoře. Super, že jsme se do zápasu vrátili, hlásí Kubalík

Sice porážka, ale se ctí. Tak nějak se dají shrnout pocity útočníka Dominika Kubalíka o závěrečném utkání základní skupiny domácího mistrovství světa. Češi padli s Kanadou 3:4 v prodloužení, ale vstřelili v závěru dva góly při hře bez brankáře zásluhou Ondřeje Paláta a Romana Červenky. Předtím se ve třetí ještě prosadil právě Kubalík. 

Dominik Kubalík
zdroj: ČTK autor: Michal Michal

Kubalík se po zápase díval na výsledek spíš pozitivně. "Charakter toho týmu tam je, bojujeme jeden za druhého. Všichni drží systém, nikdo si nedělá, co chce, a potom se dějí velké věci. Proto jsme se vrátili do zápasu, za mě super," hodnotil útočník Ottawy.

Český tým hrál přes tři minuty dlouhou hru bez brankáře, když prohrával 1:3. Šťastná teč Paláta a Červenkou vymetený horní růžek znamenaly vyrovnání. Při hře šest na pět tedy dva góly od českého celku. "Kluci to hrají v klubech, v nejlepší lize na světě. Je to zábava s nimi hrát a je vidět, že se tam cítí dobře, takže jsem jen rád. Doufám, že to bude pokračovat," pochvaloval si Kubalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubalík: Musíme mít hlavu nahoru, byl to dobrý zápas

V prodloužení ovšem rozhodl duel svou druhou brankou v utkání Dylan Cozens a k tomu ještě v oslabení. "Dostali jsme přesilovku, velké momentum toho zápasu. Popravdě si ani moc nevybavuju, jak se tam ocitl takto sám, klička do bekhendu a gól. Škoda, ale musíme mít hlavu nahoře. Byl to dobrý zápas. Šli jsme za tím, když se to nepřiklonilo k nám teď, přikloní se to příště," řekl Kubalík.

Na turnaji se prosadil potřetí. Postaral se o vyrovnání na 1:1 v přesilové hře po nahrávce Martina Nečase. "Neči to podržel, koukal na mě celou dobu, nádherná přihrávka přes osu a já jsem se jen hnul trochu níž. Fakt krásná nahrávka a šlo to trefit, což se díkybohu povedlo," ocenil Kubalík parťáka.

Atmosféra? Velký zážitek

K návratu do utkání podle něj vyburcovala hráče skvělá kulisa a energie od fanoušků. "Ukázalo se, že máme velkou sílu. Můžu to hodnotit jen pozitivně. Kulisa a všechno k tomu pomohlo. Užívali jsme si to a věděli jsme, že s tím zápasem můžeme něco udělat. Určitě bylo znát, že celá hala bouří a hlavně když lidi skáčou a křičí. Velký zážitek," těšilo reprezentačního střelce. 

První utkání za český tým odehrály už také posily z Bostonu, David Pastrňák a Pavel Zacha. Zvedla se síla týmu? "Už jen papírově, když se někdo podívá na soupisku a vidí tyto dva hráče, světové hráče... Hrozně nám pomůžou, takže jsem rád, že jsou tady," dodal Kubalík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články