Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistrovství světa přilákalo k obrazovkám ČT sport 6,82 milionu diváků, on-line přenosy trhaly rekordy

Mistrovství světa v ledním hokeji se stalo nejsledovanějším šampionátem za poslední čtyři roky. Alespoň tři minuty turnaje si pustilo 6,82 milionu diváků. Finálové utkání Švýcarsko – Česko sledovalo v televizi nebo na internetu celkem 3,74 milionu diváků 4+ při podílu na sledovanosti 76,14 %. Zásah finále se vyšplhal na 4,81 milionu diváků. Zápas se stal jak nejsledovanějším přenosem na programu ČT sport v historii, tak i nejvyhledávanějším pořadem na všech televizních stanicích od prosince 2022.

Studio MS v O2 areně
zdroj: ČT

"Naši hokejisté dokázali něco, v co celá řada z nás ani nedoufala. Titul navíc získali na domácí půdě, a splnili tak sen nejen sobě, ale bezpochyby celé republice. Náš tým napříč šampionátem podával vynikající výkon a nejinak tomu bylo při strhujícím finále. Ukázali všem, že Česko je hokejovou zemí. Hokejistům a celému realizačnímu tymu patří poděkování od nás všech. A díky patří i televizním divákům. Sledovanost celého mistrovství byla rekordní, velmi si toho vážíme. Pro všechny, kdo v České televizi celý hokejový svátek připravovali, je to obrovské ocenění jejich práce," hodnotí šampionát generální ředitel České televize Jan Souček.

Nejsledovanějším pořadem v historii programu ČT sport se stalo finálové utkání mezi Švýcarskem a Českem – a to nejen u televizních obrazovek. Celkem 253 tisíc diváků si vrchol mistrovství pustilo on-line, stalo se tak nejvíce sledovaným živým pořadem na internetu napříč všemi stanicemi od začátku měření digitální sledovanosti v roce 2018.

Dvouapůlmilionovou hranici sledovanosti ještě překonalo čtvrtfinále mezi USA a Českem, který si nenechalo ujít 2,52 milionu diváků při podílu na sledovanosti 55,09 %. Úspěch slavilo také semifinále Švédsko – Česko, ujít si ho nenechalo téměř osm z deseti diváků u obrazovek se sledovaností 2,33 milionu diváků. Souboj v základní skupině mezi Kanadou a Českem pak sledovalo 2,03 milionu diváků při podílu 62,61 %. Nejvíce vyhledávaným zápasem bez české účasti se stalo semifinále mezi Kanadou a Švýcarskem, které vidělo téměř 1,1 milionu diváků při podílu 35,77 %.

Sportovní program České televize se během mistrovství stal desetkrát leaderem trhu, tedy každý den, kdy hrál tuzemský tým. Průměrný podíl na sledovanosti ČT sport během posledního týdne šampionátu atakoval dvaadvacet procent, jedná se s přehledem o nejlepší výkon stanice v její historii.

"Vysoká sledovanost hokejového mistrovství světa nás velmi těší. Věřím, že se tak znovu potvrdilo, že sport do veřejnoprávní televize jednoznačně patří. Za vysoké nasazení a profesionální práci děkuji všem zaměstnancům a spolupracovníkům České televize, kteří se na vítězném šampionátu podíleli. Za výbornou spolupráci děkuji také Českému svazu ledního hokeje a organizátorům zdařilého mistrovství světa," říká výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Slaví také celá programová nabídka ČT. "Sledovanost celé skupiny programů České televize dosáhla v posledním týdnu na nejlepší výsledek od závěru roku 2020. Podíl na sledovanosti všech kanálů ČT dosáhl na 41,76 %," shrnuje výkonná ředitelka výzkumu a programových analýz Renata Týmová.

Rekordní web a on-line streaming

"Web ČT sport zaznamenal sedminásobný nárůst návštěvnosti oproti obvyklému stavu, průměrně si ho otevřelo 281 tisíc návštěvníků za den. Nejsilnějším dnem byla neděle 26. května, kdy se návštěvnost vyšplhala na 661 tisíc uživatelů. Datový tok při finálovém utkání atakoval 1,7 Tbps. To je historicky nejvíce za dobu jakéhokoliv on-line streamingu České televize," říká výkonný ředitel digitálních služeb Marek Doležel.

Česká televize vydala na včerejší finále přes tři sta povolení k veřejné projekci.

Zápasy provedli přední sportovní komentátoři České televize: Robert Záruba, Tomáš Jílek, Michal Dimitrov a Ondřej Zamazal. Ze studia se přihlásil Jiří Hölzel společně s Janou Niklovou.

V roli expertů vystoupili: Martin Hosták, David Pospíšil, Milan Antoš, Jakub Voráček, Pavel Francouz, Petr Hubáček, Rostislav Olesz, Petr Koukal a Boris Valábik. Informace ze zákulisí přineslo celkem osm reportérů: Tomáš Vogl, Darina Vymětalíková, David Soeldner, Jakub Stařík, Milan Radosta, Matěj Vlček, Markéta Pernická a Ondřej Tomek.

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 hostila Česká republika od 10. do 26. května. Česká televize odvysílala všech čtyřiašedesát utkání na ČT sport, ČT sport Plus, v iVysílání nebo mobilních aplikacích. Web ctsport.cz přinesl z MS v hokeji nejbohatší videoobsah v Česku.

Zdroje:

Sledovanost: ATO – Nielsen, 27. 5. 2024, Live+TS0-3, 4+

Návštěvnost webu: NetMonitor/SPIR, 27. 5. 2024

Hlavní zprávy

Nejčtenější články