Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Kubalík ukončil gólový půst. Na prázdnou bránu v tréninku jsem byl ale dobrej, smál se

Úleva. Slovo, které padalo nejčastěji v jeho rozhovorech s novináři po utkání s Dánskem. Dominik Kubalík se gólově prosadil ve čtvrtém utkání na domácím mistrovství světa. Kýžený gól pro nejlepšího střelce loňského šampionátu připravil v brejkové situaci David Tomášek. Oba pomohli k vítězství 7:4. Útočník Ottawy v rozhovoru pro ČT sport popsal i radostné chvíle na startu šampionátu po narození dcery. 

Dominik Kubalík po vstřelení gólu Dánům
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Jubilejní desátá střela na branku na šampionátu se už ujala. Ve třetí třetině ujel Kubalík s parťákem z útoku Tomáškem a centr druhého útoku věděl, co chce udělat – dostat do pohody hlavního elitního střelce týmu. A tak předložil puk před prázdnou branku.

"Jsem rád, že už jsem nikoho nemusel překonávat," usmíval se forvard Senators. "Jen tu hokejku obránce, který se mě snažil dostihnout. Bylo to prakticky hotové, je to Tomasův gól. Za to patří velký dík," vysekl poklonu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kubalík: Jsem rád, že už jsem nikoho překonávat nemusel

Kubalík zažil na své poměry chudou sezonu ohledně produktivity. V Ottawě zaznamenal v 74 zápasech pouze jedenáct branek a na čtyři přihrál.

"Čekal jsem tady na gól nějakou dobu. Vím, že sezona nebyla taková, jakou jsem chtěl. Snažil jsem se to protrhnout co nejdřív, aby to ze mě trochu spadlo a mohl jsem hrát s takovou tou lehkostí. Kolikrát pak člověk střílí i bezhlavě, viz ta přesilovka pět na tři, kde kolikrát střela nemusela být. Prostě jsem se snažil tam něco docpat," popsal čekání na gól.

Statistiky Dominika Kubalíka proti Dánsku
zdroj: Wisehockey

V první třetině se totiž neujaly Kubalíkovy rány v přesilovce pět na tři, která trvala minutu a 49 sekund. Jedna šla na branku, jedna mimo ni a třetí do blokujícího obránce. "Řekli jsme si, že půjdeme hned do zakončení a budeme se snažit co nejvíc střílet. Měli jsme tam vlastně čtyři leváky a snažili jsme se to hrát z levé strany. Myslím, že nám to tam chybělo trochu rozstřelit a otevřít třeba nějakou krosovou nahrávkou. Určitě si k tomu ještě sedneme," řekl Kubalík.

Tréninkový dril střelby

Na tréninku si přidával ve střelbě. Z první, příklepem, zápěstím, driloval... "Na prázdnou bránu trojúhelníky v rozích branky trefuju, na prázdnou bránu jsem velmi dobrej," smál se.

"Člověk se na tom snaží pracovat, snaží se střílet furt. Pro mě stačí, abych si na to sáhnul a dostal se do té pozice. Kolikrát i vím, co jsem udělal špatně, protože je to přemíra snahy, že se neotevřu, jak bych potřeboval. Pak mi puk neletí, kam bych chtěl. Jsou to takové detaily, kterých si dokážu už všimnout, co jsem udělal špatně. Doufám, že to ze mě teď trochu spadne a bude to lepší."

Očekávané góly v utkání Česko – Dánsko
zdroj: Wisehockey

Nebyl jediný, kdo si v utkání proti Dánsku otevřel gólový účet na šampionátu. S ním to byli ještě Jan Rutta, Jakub Flek, Lukáš Sedlák, Tomáš Kundrátek a Ondřej Palát.

"Ať je to, jak je to, každý hráč v těch prvních lajnách, když se mu v klubu daří a stojí to na něm, chce bodovat i tady. Pro osobní pohodu a celkově pro atmosféru v lajně a v týmu je to super. Člověk nikdy neví, kdo ten gól v zápase dá. Hrozně nám pomáhá třetí a čtvrtá lajna. Kluci hrají výborně, udrží se na puku. Jsou hrozně silní a pak přijde na to, že zápas může rozhodnout úplně kdokoliv z týmu, a to je důležité," pochvaloval si Kubalík.

Kubalíkova střelba na MS:

Góly: 1
Střely na branku: 10
Střely mimo branku: 8
Zblokované střely: 4
Úspěšnost střel: 45,5 % letělo na branku

Na loňském mistrovství světa byl nejlepším střelcem s osmi brankami. Po třech utkáních měl na kontě tři trefy a ve čtvrtém se Slovinskem nastřílel hattrick. Teď v Praze trenéři stále věřili složení útoku Palát – Tomášek – Kubalík.

"Myslím si, že změny nebyly v plánu. V každém zápasu bylo něco u každé lajny, co by se dalo vyzdvihnout, a snažili jsme se opírat o ten systém, aby jeden věděl, kde bude ten druhý. Snažili jsme se s klukama hodně komunikovat. Řešili jsme, čím si můžeme pomoct. Jsem hrozně rád, že se to povedlo, a v našem útoku bylo znát, že to z nás spadlo," uvedl Kubalík.

Šťastná událost na startu MS

Sport stranou. Kubalík zažil v úvodu mistrovství světa důležitou rodinnou událost. Do zápasu s Finskem šel krátce po narození dcery s tím, že je novopečený otec. "Pár dní jsem byl už nervózní, protože člověk neví, kdy to přijde. Hrozně jsem se těšil. Nevím tedy, jak paní," usmíval se. "Moc jsem toho nenaspal a vstával v šest ráno. Nakonec malá vykoukla na svět pár minut před jednou hodinou a ten pocit je neuvěřitelnej," popsal Kubalík. 

"Fakt jsme na to hrozně těšili. Člověk si to nedokáže představit až do toho momentu, kdy dceru vidí a může ji konečně pochovat. Změnil se mi svět. Vše je mnohem veselejší, než to bylo předtím. Hrozně si to užívám," zakončil Kubalík rozhovor o šťastné události.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články