Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kodýtek se blýskl dvěma góly, ale zůstává při zemi: Furt je na čem pracovat

K závěrečné výhře 4:1 nad Slovenskem v rámci série Euro Hockey Challenge přispěl dvěma góly včetně vítězné trefy. Útočník Petr Kodýtek si řekl o další šanci v národním týmu na závěrečnou nominaci na mistrovství světa. "Jestli mě trenéři pozvou dál, budu strašně rád a uvidíme, co se stane," uvedl.

Vyrovnaný duel se Slováky rozhodl Kodýtek ve 48. minutě, když zužitkoval české přečíslení v rozhozené obraně soupeře. Také druhou branku vstřelil z předbrankového prostoru, tentokrát v přesilové hře.

"Ten první, musím říct skvělé založení, už to začalo vzadu. A potom 'Kousy' (Pavel Kousal) to tam dával před bránu. Odrazilo se to (od Ondřeje Kovařčíka) ke mně a snažil jsem se co nejrychleji to dát do brány a vyšlo to. Ten druhý, Kuba Rychlovský to tam mohl dát, nastřelil tyčku, snažil jsem se být rychle na puku a dát to hned do brány," ohodnotil vstřelené branky.

"Někdy je to tak rychlé, že se to prostě stane a musíte jít dál. A nekoukat na to, že jste to třeba nedal," vrátil se Kodýtek k situaci, kdy Jakub Rychlovský při kombinaci do prázdné brány nezamířil do odkryté klece, ale poslal puk jen do tyčky.

Kodýtek u gólových akcí pokaždé těžil z dobré spolupráce. "Myslím si, že nějaký odhad a výběr místa jsou důležité v tomto prostoru. I když nejsem moc velký, tak se vždycky snažím tam být rychle a co nejdřív na puku. Takže taková intuice a dobří spoluhráči," vyjmenoval potřebné prvky ke gólovému úspěchu.

Na finální nominaci zatím nemyslí. "Upřímně, ani netuším, jestli to může pomoct, nebo ne. Určitě je to pro mě skvělé, že mi to takhle vyšlo, ale furt je na čem pracovat. Jestli mě trenéři pozvou dál, budu strašně rád a uvidíme, co se stane," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články