Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Jako na rybníku, puky tu nekloužou. Není to ideální, říká k ledu v O2 areně Nečas

Pražská O2 arena se otřásala v základech, když ve hře bez brankáře srovnal kapitán Roman Červenka s Kanadou na 3:3. Klíčovou přihrávku mu adresoval Martin Nečas. Češi sice prohráli v prodloužení, generálka na čtvrtfinále to ale nebyla podle jedné z klíčových postav duelu špatná. Z elektrizující atmosféry měl husí kůži. Věří, že se se spoluhráči před klíčovým okamžikem ještě lépe sladí, jen led mu trochu dělá starosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Nečas: Jestli chceme hrát o medaile, musíme porazit kohokoliv

"Když přijdete na rozbruslení, je to, jako když mícháte na betonu. Led není tak měkký, ale vůbec ty puky nekloužou. Na bruslení to není špatný, ale jako kdybychom hráli na rybníku. Není to ideální, i když pro každého stejné," popsal své pocity Nečas.

Útočník Caroliny je rád na puku, ostrý přechod na větší kluziště si proto pochvaluje. "Je to strašný rozdíl, kolik je tam místa. Dostanete puk a nikdo na vás není. Je to jiný hokej," zdůraznil.

Proti Kanadě se sehrával s Davidem Kämpfem a Dominikem Kubalíkem. Zaskvěl se ale především v přesilovkových situacích. Nejprve po jeho příčné přihrávce skóroval Kubalík, v závěru pak Červenka.

S kolegy v útočné formaci si stačili říct jen něco málo k signálům po buly a ke hře v útočné třetině. "Po každém střídání jsme se bavili a snažili si porozumět. Nebylo to špatné. Jak je tu víc času, můžeme se víc křížit, víc si vyhovět, bude to lepší," řekl s nadějemi Nečas.

Martin Nečas v utkání s Kanadou
zdroj: Wisehockey

Do Prahy se ze zámoří dostal v sobotu a hned absolvoval utkání s Británií. "První zápas se mi zdál dvakrát těžší než s Rangers," porovnal s trochou nadsázky své rozpoložení po dlouhé cestě.

Proti Kanadě se už ale cítil mnohem lépe. "Trošku jo, dneska jsem se konečně poprvé vyspal bez probuzení."

O možnosti posílit národní tým dlouho nepřemýšlel, veškeré procedury v zámoří maximálně urychlil. Těšil se. "Když jsme dali góly a jel jsem na střídačku, měl jsem husí kůži. Bylo to krásné. Proto jsem přijel, abych tohle zažil. Je to top," vysekl poklonu fanouškům.

Navzdory prohře v prodloužení s jedním z favoritů turnaje zůstává Nečas pozitivně naladěn. "Je jedno, na koho půjdeme. Kanada je v top třech týmech podle soupisky a hráli jsme s nimi vyrovnaný zápas. Jestli chceme hrát o medaile, musíme porazit kohokoli," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články