Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP horských kol 2024

Hadamczik: Navrhl jsem, aby IIHF vrátila MS do Česka v kratším termínu

Už nyní je jisté, že hokejové mistrovství světa v Praze a Ostravě překonalo rekord v návštěvnosti, když padlo maximum z roku 2015, kdy se hrálo také v Česku. Prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik v rozhovoru pro ČT sport uvedl, že po takovém úspěchu doufá zejména ve větší zájem dětí o hokej.

Je nám líto, video expirovalo.
Hadamczik a Šebek: MS Česku rozhodně pomůže

Zbývá sehrát dva duely, ale už během utkání Švédska s Českem bylo jisté, že na turnaj zavítalo nejméně 754 226 diváků. Maximum z roku 2015 bylo 741 690 lidí a v průměru jich chodilo 11 589 na utkání. 

"Když jsem nastoupil do funkce prezidenta, zjistil jsem, že je hokej strašně uznávaný sponzory a diváci to jen potvrzují. A když hrajeme dobrý hokej, jsem sám překvapený, že jak vidím tu atmosféru, musí to být svátek pro každého hráče. Hokej je u nás sportem číslo jedna," je přesvědčený Hadamczik.

Šéf Národní sportovní agentury Ondřej Šebek slíbil přímo ve vysílání ČT sport finanční podporu hokeje i nadále.

"Podporu si lední hokej určitě zaslouží vzhledem k délce turnaje i mediálního zájmu. Je to podpora podnikatelů, jsou plné hotely, prodej vstupenek, to jsou pozitivní dopady do rozpočtu. Je to pro Česko velmi dobrá investice i s přidanou hodnotou, že je mistrovství světa dobře organizováno."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Česko

Podle Hadamczika je za celou organizací mnoho práce. "Zlí jazykové, kteří říkají o zisku či nezisku, to je smutné... Ale užívám si to a musím pozdravit své kolegy, je to obrovský kus práce. Když vidíte tu atmosféru, když vidíte, že to má smysl, tak je to skvělé. Musím poděkovat všem, co na tom pracovali a dělali."

Šebek je přesvědčen o tom, že úspěch šampionátu i fakt, že reprezentace postoupila do finále, je pro celý hokej obrovskou příležitostí. "Aby získal další zájemce. České republika navíc bude hostit i mistrovství světa v ledním hokeji žen," připomněl.

A Hadamczik ho doplnil: "Jsem přesvědčen, že tato reklama nám přinese spoustu nových dětí do hokeje. Já byl vždycky trenér, ale šel jsem do voleb proto, aby se zvedla úroveň. Musíme pracovat na tom, aby Česko bylo zastoupeno v NHL daleko větším počtem. Mým posláním je pracovat s mládeží a trenéry tak, abychom produkovali více mladých hráčů."

Je nám líto, video expirovalo.
Zákulisí komentátorů ČT sport na MS

Svazovému šéfovi by navíc vůbec nevadilo, kdyby se MS v hokeji objevilo v Česku dříve než po devíti letech. V samostatné České republice se světový šampionát zatím konal v letech 2004, 2015 a právě letos.

"Měli jsme velké sezení s členy IIHF (Mezinárodní hokejová federace, pozn. red.), kde jsem dal prezidentovi Lucu Tardifovi myšlenku, že kdyby v kratším termínu nevěděli kam, tak my jsme obrovská hokejová země," prohlásil mimo jiné Hadamczik.

"Vidět to tady, co tady je, jsem přesvědčen o tom, že hokej mistrovství světa pomůže jak morálně, tak i ekonomicky," doplnil.

"Musím pochválit vládu České republiky, že mistrovství světa mohlo proběhnout. Chválím Ostravu, která je také výjimečná. Pražský náměstek pro sport řekl, že hokej nic nepřináší, to mě trochu mrzelo, ale vyříkali jsme si to. Já myslím, že do Prahy to prostě patří. Jsem rád, že to tady je," uvedl bývalý reprezentační kouč.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články