Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Flek opět chyběl na tréninku. Do utkání nominujeme zdravé hráče, hlásí Rulík

Útočník hokejové reprezentace Jakub Flek vynechal kvůli nemoci i dnešní trénink národního týmu, který se chystá na sobotní semifinále mistrovství světa proti Švédsku. Možnost jeho případného startu zůstává i nadále nejistá.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým trénoval před semifinále se Švédy, chyběl Flek

Jednatřicetiletý Flek, jenž má bronz z šampionátu v Tampere před dvěma lety, odehrál všech sedm utkání národního týmu v základní skupině. K postupu do play-off přispěl dvěma góly. Ve čtvrtečním čtvrtfinále proti týmu USA ale chyběl.

"Ráno měl teplotu osmatřicet... Takže jsme ho poslali na hotel. Nevím, jak je na tom v tuhle chvíli, ale asi nějaká viróza. Jsou před námi poslední dny. Myslím, že pokud to bude viróza, není šance," řekl ve čtvrtek večer hlavní kouč Radim Rulík.

Flek nezasáhl ani do dnešního tréninku. "Je v péči doktorů. A uvidíme zítra, jak na tom bude. Jestli má pořád horečky? To nevím, já měl jiné problémy. O to já se nestarám. Rozhodne se zítra před zápasem," přiblížil po tréninku kouč brankářů Ondřej Pavelec.

"Do utkání budeme nominovat stoprocentně zdravé hráče," zdůraznil po čtvrtfinálovém triumfu Rulík.

Proti Američanům nahradil nemocného Fleka ve čtvrté útočné formaci s centrem Davidem Tomáškem a druhým křídlem Ondřejem Beránkem Matěj Stránský.

"Psali jsme si. Máme skupinu, kam například dává vědět, kdy si přijde pro jídlo. Chodí si pro jídlo, mezi námi se nemotá. Vezme si jídlo a jde se schovat na pokoj. A co nám psal? Že moc gratuluje k výhře a že měl radost, že jsme vyhráli," přiblížil Stránský.

"Hrál jsem s ním zápas proti Kanadě. Takový je život, je to smůla. Samozřejmě si píšeme a snažili jsme se ho i podpořit. Straňas do toho ale naskočil výborně a snažíme se dál plnit naši roli, kterou jsme dostali – dělat ji nejlíp pro tým," uvedl Tomášek.

V podobném duchu mluvil i Beránek. "Den po zápase s Kanadou Flíček nebyl ve své kůži a ráno říkal, že je to špatné. Takhle to dopadlo, jedeme dál," řekl Beránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články