Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Ultra Sky 2024

Flek je nemocný, Češi před čtvrtfinálem řeší také složení prvních dvou formací

Čeští hokejisté nastoupí proti Spojeným státům americkým s velkou pravděpodobností bez nemocného útočníka Jakuba Fleka, potvrdil po rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous. Patrně se pozmění i složení prvních dvou útoků. Přímý přenos vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 19:30.

Čeští hokejisté na středečním tréninku
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová
Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté USA přijeli z Ostravy do Prahy vlakem

"Myslím si, že změny budou minimální, ale budou. Bohužel Kuba Flek onemocněl dneska v noci, moc toho nenaspal, měl horečky a s velkou pravděpodobností nenastoupí. Dozvěděli jsme se to teď těsně před tréninkem, musíme nějaké minimální změny udělat, ještě se o tom samozřejmě pobavíme," řekl Kalous.

Flek hrál v úterním závěrečném utkání v základní skupině A s Kanadou při porážce 3:4 v prodloužení ve čtvrtém útoku s Davidem Tomáškem a Ondřejem Beránkem. Na pozici třináctého útočníka byl připravený Matěj Stránský, který do hry nezasáhl. Na tribuně zůstali Jáchym Kondelík a Daniel Voženílek. "Samozřejmě varianty jsou tam vždycky. Máme všechny hráče připravené nastoupit do zápasu, takže věřím, že si s tím poradíme," uvedl Kalous.

Oproti duelu s Kanadou by se mělo také změnit složení první a druhé formace. S kanonýrem Davidem Pastrňákem a centrem Pavlem Zachou, kteří po pondělním příletu z Bostonu mají za sebou jeden zápas, se při středečním tréninku přesunul na levé křídlo Ondřej Palát a kapitán Roman Červenka se vrátil do formace s Ondřejem Kašem a Lukášem Sedlákem.

"Předpokládám, že v této sestavě bychom měli nastoupit, pokud už se nic nestane. Duo (Pastrňák a Zacha) zůstane spolu, ale je možné, že tam dáme jiné křídlo," prohlásil Kalous.

Na dobrovolném rozbruslení bylo čtrnáct hráčů v poli a brankáři Lukáš Dostál s Karlem Vejmelkou. V bílých dresech trénovali beci Tomáš Kundrátek a Jakub Krejčík a útočníci Pastrňák, Červenka, Sedlák a Kondelík, v červených zadáci Michal Kempný s Davidem Špačkem a útočníci Stránský, Tomášek, Voženílek, Martin Nečas, Dominik Kubalík a Ondřej Beránek.

Jméno gólmana pro čtvrtfinále Kalous neprozradil, ale v roli jedničky byl v pěti ze sedmi duelů ve skupině Dostál. "Zachováme standard a sestavu řekneme až hodinu před zápasem," prohlásil Kalous a nastínil program dne do večerního duelu. "Máme teď ještě mítink, přípravu na zápas. Ukážeme si hru, na co si dát pozor. Ukážeme Američany, protože včera jsme měli mítink na naši hru z minulého zápasu, kde jsme si rozebrali, co bylo dobře a co bylo špatně. Dneska se soustředíme na soupeře."

S USA si čeští hokejisté zopakují čtvrtfinálový souboj z loňska, kdy tehdejší svěřenci Kariho Jalonena v Tampere prohráli 0:3. "Je to velmi bruslivý a ofenzivní tým. Jedním ze základních prvků jejich hry je rychlé otáčení hry a vytváření si početní převahy v protiútocích, to znamená situací dva na jednoho, tři na dva. To je jedna z věcí, na které si musíme dát opravdu pozor, protože v tom jsou opravdu nebezpeční," dodal Kalous.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články