Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Dostál byl zvolen nejlepším brankářem MS, s Červenkou se dostal i do All Star týmu

Individuální ocenění ke zlatému triumfu. Lukáš Dostál byl zvolen nejlepším brankářem MS v Praze a dostal se i do All Star týmu spolu s útočníkem Romanem Červenkou. Osmatřicetiletý kapitán nových mistrů světa je mezi nejlepší šesticí podruhé. Povedlo se mu to i předloni při zisku bronzu na šampionátu v Tampere a Helsinkách.

Lukáš Dostál při finále MS
zdroj: ČTK/AP

Nejlepším útočníkem i nejužitečnějším hráčem se stal švýcarský útočník s českými kořeny Kevin Fiala, jenž je také v All Star týmu. Stejně tak i další Švýcar Roman Josi, nejlepší obránce turnaje. Nejlepší šestku doplnili švédský zadák Erik Karlsson a kanadský útočník Dylan Cozens.

Produktivitu vyhrál Boldy

Americký útočník Matt Boldy vyhrál produktivitu MS o bod před krajanem Bradym Tkachukem a Švýcarem Kevinem Fialou. Boldy si v osmi zápasech připsal 14 bodů za šest branek a osm asistencí, Tkachuk a Fiala shodně vstřelili sedm gólů a na šest přihráli.

Nejproduktivnějším hráčem zlatého českého týmu byl na 11. místě kapitán Roman Červenka s 11 body za tři branky a osm asistencí z 10 utkání. Na 14. pozici skončil Lukáš Sedlák s 10 body za pět tref a stejný počet přihrávek z 10 duelů. O pozici nejlepšího nahrávače se podělili Kanaďan John Tavares se švýcarským obráncem Romanem Josim. O třetí místo se dělil Červenka.

Nejproduktivnějším obráncem se stal s 12 body Josi. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má s 14 kladnými body švédský útočník Marcus Johansson. Nejtrestanějším hráčem MS byl s 33 minutami Lotyš Oskars Batna, který je čerstvou posilou ofenzivy Hradce Králové.

Český brankář Lukáš Dostál jako jediný na turnaji dokázal třikrát udržet čisté konto a skončil druhý s úspěšností zákroků 93,90 procenta, druhý je i s průměrem 1,58 obdržené branky na zápas. Nejvyšší úspěšnost 94,089 procenta i nejnižší průměr 1,39 měl Švýcar Leonardo Genoni.

Individuální ocenění:

Nejlepší hráči MS na jednotlivých postech (podle direktoriátu turnaje):

Brankář: Lukáš Dostál (Česko),

obránce: Roman Josi,

útočník: Kevin Fiala (oba Švýcarsko).

Nejužitečnější hráč turnaje (podle akreditovaných novinářů): Kevin Fiala (Švýcarsko).

All Star tým (podle akreditovaných novinářů):

Lukáš Dostál (Česko) – Roman Josi (Švýcarsko), Erik Karlsson (Švédsko) – Kevin Fiala (Švýcarsko), Dylan Cozens (Kanada), Roman Červenka (Česko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články