Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Češi vyřadili nejzářivější americký tým za dlouhá léta, píšou média v USA

Americká média označují porážku hokejistů Spojených států 0:1 s Českem ve čtvrtfinále mistrovství světa v Praze za nečekanou. Síla letošního výběru USA byla totiž dle jejich názoru největší za poslední roky. Češi podle nich rozhodli čtvrteční dramatické utkání tím, že jako první dokázali na turnaji reprezentaci USA vstřelit gól v přesilové hře.

Web televizní stanice NBC podotýká, že Američané měli na šampionátu mimořádně silný výběr. "Letošní sestava byla nejzářivější za dlouhá léta, včetně sedminásobného účastníka Utkání hvězd NHL útočníka Johnnyho Gaudreaua či obránce Setha Jonese, který byl v sestavě hvězd NHL pětkrát."

Připomněl rovněž, že porážka ve čtvrtfinále znamená pro USA nejhorší umístění na MS za posledních pět let. "Mnozí očekávali, že se Američané budou tohle jaro ucházet o zlato, vzhledem k jejich sestavě," doplnil sportovní web thescore.com.

Agentura AP poznamenala, že Češi dokázal Američanům vstřelit branku v přesilové hře, což se na mistrovství světa nepovedlo nikomu jinému. "Američané ubránili všech třináct přesilovek, kterým v základní části turnaje čelili," připomněla agentura.

Doplnila také, že autor gólu Pavel Zacha stejně jako jeho spoluhráč z Bostonu David Pastrňák hráli za Česko teprve druhý zápas po vyřazení Bruins v play-off NHL. AP rovněž honorovala výkon brankáře Lukáše Dostála, který chytil všech 36 střel amerického týmu.

Statistiky čtvrtfinále USA – Česko
zdroj: Reuters autor: Gabriel Kuchta
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články