Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Češi dopsali Ščotku místo Fleka. Ještě se řeší stav Krejčíka, který ale chce hrát

Celý turnaj odehráli čeští hokejisté vždy s rotací sedmi obránců, ve finále mistrovství světa proti Švýcarům mohou tento plán udržet vzhledem k zapsání Jana Ščotky na soupisku. Obránce Komety nahradil nemocného útočníka Jakuba Fleka. Vzhledem k dodatečnému disciplinárnímu trestu po semifinále pro Jana Ruttu se bude Ščotka hodit. A otazník stále visí nad obráncem Jakubem Krejčíkem, který utrpěl zranění v obličeji po zásahu pukem proti Švédům. Přímý přenos finále sledujte od 19:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Jakub Krejčík po zásahu pukem v semifinále
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Kuba utrpěl zranění v obličeji. Od toho momentu v zápase je v péči lékařů, tady hraje roli každá minuta. Doktoři se o něj starají, uvidíme, jaký bude jeho stav před utkáním. Jestli bude moct nastoupit," uvedl po předfinálovém rozbruslení asistent trenéra Jiří Kalous.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – Česko

Podle slov člena realizačního týmu Krejčík pochopitelně stojí o start v duelu o zlato, posvětit mu to ale musí ještě lékaři. "Kuba chce hrát, ale samozřejmě zdraví je na prvním místě, to je priorita a podle toho se zařídíme. Ale říkám, je tam ještě určitý prostor, uvidíme, jak se situace vyvine," dodal Kalous.

Ščotka dopsán na soupisku místo Fleka

Oficiální lékař turnaje pak potvrdil, že nemocný útočník Jakub Flek může být na soupisce nahrazený obráncem Komety Janem Ščotkou, který s týmem dosud trénoval. Ze zdravotních důvodů může být hráč vyškrtnutý a nahrazený hráčem ze širšího seznamu.

"Vzhledem k tomu, že Jakub Flek kvůli onemocnění nemůže pokračovat v turnaji, byl během dopoledne zahájen proces jeho nahrazení na české zápasové soupisce jiným hráčem. Lékařská komise mistrovství světa vše potvrdila ve zrychleném režimu, a díky tomu jsme na českou soupisku mohli dopsat obránce Jana Ščotku, který tak může nastoupit do finále proti Švýcarsku," řekl Milan Hnilička, manažer české hokejové reprezentace.

Rutta má stopku na finále

Do finále pak nezasáhne bek Jan Rutta, který dostal dodatečný trest po semifinále. Vedení turnaje mu vystavilo stopku na jedno utkání za úder loktem proti Isacovi Lundeströmovi, který v utkání nebyl potrestán.

"Honza je pro nás velká ztráta, ale musíme se s tím nějak vyrovnat. Připravujeme si varianty s Kubou i bez Kuby Krejčíka a potom uvidíme, jaká bude sestava," řekl Kalous. "Je to trest až po odehraném utkání, takže se nám to samozřejmě nelíbilo, nicméně bereme to jako realitu. Musíme s tím pracovat," prohlásil bývalý asistent reprezentační dvacítky.

Pro Kalouse i celý tým to bude večer velký moment hokejové kariéry. "Máme dobrý pocit, že se zase povedlo napříč republikou těmi výkony po dlouhé době vyvolat pozitivní reakce, pozitivní náladu u fanoušků. Třeba i u lidí, kteří ten hokej tolik nesledují, to si myslím, že je dobře," uvedl Kalous.

Národní tým v základní skupině podlehl Švýcarům 1:2 po nájezdech. Teď to bude zápas s úplně jiným nábojem. "Švýcaři velmi dobře bruslí, mají velmi dobře organizovanou obranu a dopředu jsou nesmírně nebezpeční. Dobře vyjíždějí od mantinelů ze soubojů a atakují branku. Něco podobného jako Švédové. Hrají aktivní hokej, na to musíme být připravení. Musíme si dát pozor i na Kevina Fialu je to hráč světové extratřídy," dodal Kalous.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články