Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Američané přišli na MS o jedničku, Lyon si poranil ruku

Spojené státy se budou muset na mistrovství světa obejít bez pomoci brankáře Alexe Lyona, který se v sobotním utkání proti Německu zranil a podle neoficiálních informací již odcestoval zpět do zámoří. Trenérský štáb v čele s Johnem Hynesem má nyní k dispozici Treye Augustinea a Alexe Nedeljkovice.

Alex Lyon
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Jedenatřicetiletý Lyon se v aktuální sezoně prosadil do pozice jedničky Detroitu, na MS v Ostravě odchytal první utkání proti Švédsku a jako zahajovací brankář nastoupil i proti Německu.

Ve 24. minutě byl ale nucen střídat, podle médií si poranil ruku. Zápas dochytal devatenáctiletý Augustine, jenž se tak stal historicky druhým nejmladším americkým gólmanem, který se představil na MS.

Úřadující juniorský světový šampion doposud působil v univerzitní soutěži NCAA v týmu Michigan State University. Augustine inkasoval proti Německu jeden gól z 12 střel a přispěl k výhře 6:1.

Třetí zápas na šampionátu v Ostravě čeká Američany odpoledne, kdy se utkají se Slovenskem. Půjdou do něj s dvojicí Augustine, Nedeljkovic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články