Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Slováci zvládli poslední zápas s Norskem, čtvrtfinále si ale nezahrají

První úkol splnili, s druhým jim však soupeři nepomohli. Slováci zvítězili v posledním utkání v základní skupině na mistrovství světa v Rize nad Norskem 4:1, ale na šampionátu končí, jelikož domácí Lotyši nečekaně porazili 4:3 po prodloužení favorizované Švýcarsko.

Slováci měli po svém zápase stejně bodů jako Lotyši a v kapse lepší vzájemný zápas, jenže domácí výběr se postaral o velké překvapení a nakonec v tabulce předstihl i český výběr, který skončil až čtvrtý. Lotyšsko vyzve Švédy, Češi narazí na USA.

Svěřenci hlavního kouče Craiga Ramsayho nakročili za vítězstvím naděje už v první třetině, kdy odskočili do náskoku 3:0. Kapitán Marek Hrivík se trefil už po čtyřech minutách a po něm se prosadili také Peter Cehlárik a Róbert Lantoši. Další příval branek zastavil jinak spolehlivý Henrik Haukeland v norské brance.

"Museli jsme začít rychle, vstřelit gól dva, abychom se dostali do pohody. Je to nepříjemný soupeř. Věděli jsme, že když začátek promrháme, budeme se trápit. To byl náš cíl, jsme rádi, že nám to vyšlo," hodnotil povedený úvod Hrivík.

Na Nory poněkud negativně zapůsobila předchozí nečekaná výhra nad Kanadou po samostatných nájezdech, která byla teprve druhou v historii vzájemných zápasů na světových šampionátech, a vstup do utkání jim nevyšel. Až od druhé třetiny přidali a výsledkem bylo snížení Markuse Vikingstada. Slováci si však zbytek zápasu pohlídali a dovedli duel do vítězného konce i díky tomu, že Richard Pánik zacílil do prázdné brány.

"Potřebovali jsme takový zápas, kde bychom měli větší klid, i když ve druhé třetině jsme si to trochu zkomplikovali. I Norové se zvedli. Ale potom jsme dokázali udržet Nory na distanc hlavně ve třetí třetině. Měli jsme tam šance na odskočení na 4:1, podařilo se to až v power-play. Díkybohu za tři body," dodal Pardavý.

Mistrovství světa v hokeji – skupina B (Riga):

Slovensko – Norsko 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Hrivík (Pánik, Regenda), 8. Cehlárik (Rosandič, Kňažko), 16. Lantoši (Gajdoš), 59. Pánik - 24. Vikingstad (Berg-Paulsen, Valkvae Olsen). Rozhodčí: Hunnius (Něm.), Bloski - Wyonzek (oba Kan.), Cattaneo (Švýc.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 4170.

Slovensko: Škorvánek - P. Koch, Nemec, Grman, Ivan, Kňažko, Rosandič, Jánošík, Gajdoš - Regenda, Hrivík, Pánik - Cehlárik, L. Hudáček, Kelemen - Lantoši, M. Sukeľ, Kudrna - Tamáši, Čacho, Lunter. Trenér: Ramsay.

Norsko: Haukeland - Hansen, Lilleberg, Johannesen, Engeland Andersen, Krogdahl, Kasastul - Valkvae Olsen, Vikingstad, Berg-Paulsen - K. A. Olimb, Trettenes, Martinsen - E. Salsten, Haga, Olden - Vesterheim, H. Salsten, Hoff - N. Steen. Trenér: T. Johansson.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články