Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slováci si zahrávali, ale naděje na play-off žijí. Těsnou výhru nad Slovinci vystřelil Pánik

Tři body, které stály hodně nervů. Slováci uspěli v předposledním vystoupení v základní skupině na mistrovství světa v Rize a po hubeném vítězství 1:0 udrželi naději na postup do čtvrtfinále. Jedinou branku utkání vstřelil Richard Pánik. Slovinci po turnaji sestoupí do nižší divize.

Slováci potřebovali nutně zvítězit za plný počet bodů, aby mohli dál pomýšlet na play-off. Po předchozích porážkách nabrali v tabulce na čtvrté místo Lotyšů ztrátu šesti bodů. Tři body zdárně umazali, přestože se výhra nerodila lehce.

Klíčová situace nastala ihned po začátku druhé třetiny. Bezgólový stav ukončil po patnácti sekundách Pánik, jenž si najel na přihrávku do brejku od Pavla Regendy a v samostatném úniku překonal slovinského brankáře Luku Gračnara.

Slovinci přitom hrozili po celý zápas z nebezpečných pozic, většinou po chybách slovenských hráčů. I v těch nejnepříjemnějších situacích ale obstál Stanislav Škorvánek a připsal si cennou nulu. Také díky tomu, že Jan Urbas nastřelil ve třetí třetině po vhazování jen levou tyč. "Výhra se cení, nula je takový bonus. Na to jsem se ale nesoustředil. Chtěli jsme hlavně vyhrát, abychom měli šanci ještě postoupit. Čeká nás ještě jeden zápas," řekl Škorvánek a připomněl, že Slováky čeká ještě duel s Norskem.

Slovenský náskok mohli zvýšit jak Libor Hudáček, tak také Matúš Sukeľ, ale v dalších samostatných soubojích s Gračnarem selhali. "Byl to pro nás těžký zápas. Oni hráli o život, my také. První třetinu jsme byli aktivní, škoda, že jsme nedali více gólů. Slovinci měli hodně přesilovek a šancí, podržel nás brankář. V poslední třetině si Slovinci vytvořili velký tlak, moc jsme ustoupili a ztráceli hodně puků, prohrávali souboje. Jsme ale velmi rádi, že jsme to nakonec zvládli," hodnotil asistent hlavního trenéra Andrej Podkonický.

Mistrovství světa v hokeji – skupina B (Riga):

Slovinsko – Slovensko 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 21. Pánik (Regenda, P. Koch). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Bloski (Kan.) – Davis (USA), Kroyer (Dán.). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4460.

Slovinsko: Gračnar – Gregorc, Pavlin, Magovac, Crnovič, Podlipnik, Mašič, Štebih – Urbas, Jeglič, Verlič – Sabolič, Tičar, Kuralt – Pance, Simšič, Drozg – Ograjenšek, Tomaževič, Maver – Čimžar. Trenér: M. Kopitar.

Slovensko: Škorvánek – P. Koch, Nemec, Grman, Ivan, Kňažko, Rosandič, Jánošík, Gajdoš – Regenda, Hrivík, Pánik – Cehlárik, L. Hudáček, Lantoši – Kelemen, M. Sukeľ, Kudrna – Lantoši, Tamáši, Regenda – Okuliar, Čacho, Lunter. Trenér: Ramsay.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články