Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sestřihy a momenty čtvrtfinále MS: O medaile si nečekaně zahrají také Lotyši, Češi jedou domů

Češi loňský bronz z mistrovství světa neobhájí. Ve čtvrtfinále nestačili na Američany a pro národní tým po jasné porážce 0:3 turnaj skončil. Nabitý výběr Švýcarska doplněný o hvězdy z NHL znovu po dvou letech nezvládl souboj s Německem a padl 1:3. Ze hry o medaile jsou překvapivě také Švédové, kteří v Rize prohráli se srdnatě hrajícími Lotyši stejným výsledkem. Před branami semifinále skončili i Finové, výběr Suomi nenašel recept na Kanadu a doma v Tampere musel strávit porážku 1:4.

Češi tentokrát v ofenzivě zcela selhali a místo loňských osmi branek se nezmohli ani na jeden gól. Američané díky rychlé a jednoduché hře naprosto kontrolovali vývoj zápasu i skóre a v každé třetině se jednou střelecky prosadili. Po pohodlném vítězství 3:0 se opět probojovali do semifinále a na turnaji stále čekají na přemožitele.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Německo

Ve čtvrtfinále vyhořeli také Švýcaři, kteří předtím ovládli skupinu v Rize, a stejně jako v roce 2021 nestačili na Němce. Tehdy reprezentanti s helvétským křížem vypadli až po samostatných nájezdech, tentokrát prohráli 1:3. Klíčovou pasáží zápasu byla druhá třetina, kdy po vyrovnání Jonase Siegenthalera vstřelili Němci těsně před přestávkou dvě branky po trefách J. J. Peterky a v oslabení Marca Sturma. Švýcaři čekají na postup mezi nejlepší čtyřku od roku 2018.

Největším překvapením je ale historicky první lotyšský postup do semifinále. Domácí hokejisté v Rize přetlačili favorizované Švédy, když nerozhodný stav zlomil ve 46. minutě nádhernou individuální akcí Miks Indrašis. V přesilovce zvýšil náskok Lotyšů Janis Jaks. Tři korunky už nenašly odpověď a podobně silný výběr jako ten švýcarský skončil už ve čtvrtfinále stejně jako loni.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Finsko

Mezi zklamání bude patřit také vyřazení Finska. Další severský zástupce doma pomýšlel na čtvrté finále v řadě, ale nebude hrát ani o bronz. Suomi ve čtvrtfinále zaostali za Kanadou, která se znovu skvěle vyladila na klíčový duel play-off. Hlavní postavou utkání byl brankář Samuel Montembeault, jenž si připsal 27 zákroků. Až v závěru ho překonal Teemu Hartikainen, ale ani on nezabránil konečné porážce 1:4.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články