Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přesně tu atmosféru chceme v Praze, ohlíží se za Rigou Bříza. Rád by levnější lístky na Česko

Letošní světový šampionát vyvrcholí v neděli, už se ale pilně pracuje i na tom následujícím. Příští hokejové mistrovství světa se uskuteční v Praze a Ostravě a prezident organizačního výboru Petr Bříza promluvil třeba i o strategii prodeje vstupenek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Tisíce lidí od rána ve fanzóně chceme i v Praze, přeje si Bříza

Jedna z věcí, které fanoušky nejvíce zajímají, je bezpochyby cena vstupenek. Cenovou politiku se organizátoři světového šampionátu chystají zveřejnit na začátku září. "Vše se bude odvíjet od složení skupin. Už jsme připravili strategii kategorizace vstupenek. Rádi bychom i na české zápasy umožnili vyčlenit určité sektory, které budou za příznivější cenu," nastínil Bříza v rozhovoru pro ČT sport.

"Samozřejmě ten spodní rynk je nejatraktivnější a bude asi samozřejmě nejdražší," připustil. Bližší informace k ceně vstupenek však zatím nepřinesl. "Nevím, jestli můžu potvrdit, jestli budeme o mnoho procent dražší, ale bude se to odvíjet podle kategorizace," řekl.

V prodeji budou i balíčky vstupenek. "V první fázi budeme prodávat denní balíčky, tedy buď na dva nebo tři zápasy v každý den, kdy český tým bude hrát. To je naplánováno přibližně na polovinu října," prozradil držitel čtyř bronzových medailí ze světových šampionátů.

Česká republika při svém posledním pořadatelství překonala rekord v návštěvnosti mistrovství světa. V roce 2015 si do ochozů našlo cestu více než 740 tisíc fanoušků. Na fanoušky se bude cílit i příští rok. "Je tam pět zápasových dní s třemi utkáními a budeme muset na zápasy třeba ve 12:20, které nejsou úplně atraktivní, připravit nějaký rodinný program, školní program. Máme i další plány, jak zatraktivnit tato utkání právě pro studenty a zaplnit arénu. Protože i to nám pomohlo vytvořit ten unikátní světový rekord v návštěvnosti," poodkryl možnosti Bříza.

Fanoušci se pochopitelně mohou těšit i na tradiční fanzóny. "Budou v bezprostřední blízkosti obou arén. Byť je prostor u O2 Arény v tuto chvíli zastavěn, pořád tam zbývá jedna část, kde budou všechny televizní štáby plus tam samozřejmě bude fanzóna," sdělil bývalý reprezentační gólman.

"Není to jen o hokeji. Mistrovství světa je dnes obrovská akce, která vyžaduje neskutečnou přípravu a do posledních detailů naplánované doprovodné akce. Když vidíte třeba atmosféru v Rize v deset hodin ráno ve fanzóně, kam přijdou před zápasem tisíce lidí, aby si to užili, tak přesně tuhle atmosféru chceme v Praze vytvořit," přeje si.

Konkrétní podoba doprovodného programu se už rýsuje. "Jednoznačně na tom budeme ten rok pracovat, aby si fanoušci takzvaně mohli sáhnout na legendy, aby se do Prahy a Ostravy zkoncentrovali všichni, kteří milují hokej. Nejen z České republiky, ale budeme samozřejmě oslovovat i ostatní federace, budeme chtít mít patrony mistrovství světa. Co můžu prozradit, že v 02 Universu budeme nabízet i speciální semináře pro partnery mistrovství světa, aby si to mohli na celý den pronajmout. Plánů je samozřejmě hodně a práce ještě víc," uvědomuje si Bříza.

Český tým by měl být ve skupině B. O definitivní podobě skupin se ale rozhodne až podle konečného pořadí letošního šampionátu. Po dlouhých letech se mezi nejlepší vrací i jeden z českých sousedů. "Jsme samozřejmě velmi rádi, že Polsko po dvaadvaceti letech postoupilo do elitní skupiny MS. Vypadá to, že budou v Ostravě, což je dojezdová vzdálenost tisíců fanoušků," slibuje si od účasti Poláků divácký zájem.

Řeč byla i o případné účasti Ruska a Běloruska. "Máme jasný mechanismus, který schválil kongres IIHF. Nejpozději do mistrovství světa rozhodneme o další sezoně. A v březnu tohoto roku se rozhodlo, že sezona 2023/23 bude bez účasti Ruska a Běloruska ve všech kategoriích. Musí to tak být, protože máme jednatřicet turnajů a zařazení těch dvou týmů by rozhodilo všechny skupiny. A všichni, kdo plánují sezonu, ji musí mít připravenou," vyloučil jejich účinkování v Praze a Ostravě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články