Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Potřebujeme zvednout produktivitu. Jedna lajna to táhnout nemůže, má jasno Zábranský

Kdo nastoupí v brance proti Kanadě? To je otázka, na niž budeme znát odpověď až těsně před zápasem. Češi půjdou do utkání se 7 obránci a 13 útočníky, ale konkrétní jména, včetně gólmana, prozradí kouč Kari Jalonen až v průběhu dne. Podle asistenta finského trenéra Libora Zábranského, ale strážce branky pravděpodobně nastoupí i ve čtvrtečním čtvrtfinále. Přímý přenos duelu s Kanadou sledujte od 15:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Gólmanské trio Karel Vejmelka z Arizony, Šimon Hrubec z Curychu a Marek Langhamer z Ilvesu Tampere si zatím rozdělilo vytížení na turnaji shodně ve dvou zápasech.

"Téma gólmani už nechme být. My jsme do toho s něčím šli. Trenér gólmanů Zdeněk Orct to má výborně nachystané. Máme tři výborné gólmany, všichni byli ve hře. Rozhodli jsme, kdo bude chytat dneska, a je předpoklad, že bude chytat i čtvrtfinále," řekl novinářům Zábranský po ranním rozbruslení, na kterém byli jen Hrubec, obránce Ronald Knot a útočníci David Tomášek a Filip Chlapík.

"Půjdeme do zápasu s třinácti útočníky a sedmi beky. Změny v sestavě budou i v bráně," podotkl Zábranský. Nedělní zápas se Švýcarskem při prohře 2:4 odchytal Langhamer, předtím byl dvakrát za sebou se Slovinskem (6:2) a Norskem (2:0) v brankovišti Vejmelka.

Češi se v případě výhry budou ve středu ráno stěhovat do Tampere k duelu s Finskem, které se bude hrát ve čtvrtek od 19:20. Stěhování je ale čeká i v případě postupu Lotyšska do čtvrtfinále, ať už ze třetí, či čtvrté pozice. Pouze porážka a postup Slovenska na úkor Lotyšů ponechá Jalonenův tým v Rize, ale mohou se to dozvědět až po duelu Lotyšsko – Švýcarsko se začátkem v 19:20.

Podle Zábranského se to v kabině tolik neřeší. "Žhavé téma bych to nenazval, to je dnešní zápas a výhra. Potom uvidíme, jak na tom jsme. Není to obr téma v šatně nebo mezi hráči a trenérským štábem, to ne. Bereme to jako fakt. Víme, že nás čeká těžký soupeř a kanadské pojetí hry. Mají šikovné hráče, čekáme stejně těžký zápas jako se Švýcary," řekl Zábranský.

Případné stěhování nebere jako komplikaci. "Loni jsme z Tampere museli přejet do Helsinek, i když teď je vzdálenost trošku jinačí. Není to nic, co bychom neměli zvládnout. Prostě to tak je. Není to problém jen pro nás, takový je turnaj," podotkl Zábranský a přeje si, aby se tým naladil na play-off výhrou.

"Jakákoli výhra je pozitivní, dodá vám sebevědomí. A z proher se musí učit. Věřím, že to dneska zvládneme a do čtvrtfinále půjdeme výborně nastavení. Už se Švýcary to byl velmi těžký zápas, který jsme ještě na turnaji nehráli. Dnes to bude stejné. Před play-off je to pro nás výborný test."

"Potřebujeme zlepšit produktivitu, aby to nebylo všechno na prvním útoku a přesilovkách. Kluci to vědí, děláme pro to maximum. I proto jsme už v zápase se Švýcary dělali změny a snažili se klukům pomoct. Jsme si toho vědomi, jedna lajna to táhnout nemůže. Musí se přidat ostatní, je to těžký turnaj," dodal Zábranský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články