Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Neměli jsme na to, Američané nám ukázali zrcadlo, uznal kapitán Červenka

Loni slavil v Tampere bronz, letos přišel do mixzony bez cenného kovu dřív a zklamaný. Kapitán hokejové reprezentace Roman Červenka hledal důvody matného představení českého týmu proti USA. Po porážce 0:3 ve čtvrtfinále zaznamenala reprezentace historicky nejhorší výsledek na mistrovství světa, konečné osmé místo.

O nejhorším českém výsledku na MS

Chceš jít hlavně dál, hrát o medaile. Mě zajímá to, že jsem tady chtěl být do neděle, bojovat o medaile. Jestli je to sedmé, nebo osmé místo, tolik neřeším.

O špatné první třetině

Američané dali góly, které nám chybí. Strašně nás to sráží. Byli jsme připravení, že soupeř do toho vlítne, že je bruslařský mladý tým. Nepomohli jsme si nějakou jednou dvěma rychlými přihrávkami, abychom si to rozehráli a šli ven. Místo toho nás zamykali v obranném pásmu. Nevím, jestli měli nějaké vyložené šance, ale měli puk na hokejce celou třetinu a pak je škoda toho gólu po odrazech. Na smůlu to házet nejde, asi za tím šla Amerika víc, což nevím proč.

O absenci šancí v útoku

To je čtvrtfinále, nebudete mít patnáct šancí za zápas. S tím počítáme. Třeba kdyby Kubalda dal první střelu v utkání, tak je to něco jiného, ale to se bavíme kdyby. Když máš tři čtyři šance, tak jestli chceš v zápase uspět, musíš proměnit padesát procent z nich. Momentum se strašně mění. Nejde o nějaké brečení, fňukání. Kdybychom dali takový gól o nohu my...

O slabé ofenzivě

Jde o to, že se nedá napadat jedním hráčem, to je k ničemu. To tě tady přehraje každý. Musí tam jít celá lajna, nebo minimálně tři hráči, a musíte mít podporu beků, aby forčekink k něčemu byl. Párkrát se to tak stalo, že jsme tam šli a puky jsme získávali. Vždycky tomu něco málo chybělo. Vystihuje to asi průběh celého mistrovství.

O přesilovkách

Samozřejmě jsme my jako první útok měli dát nějaký gól. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale nebylo jich moc. V těch dvou přesilovkách toho mělo být víc z naší strany. Nesedlo to. Vždycky je to o nějakém detailu. Připravovali jsme se na přesilovky. Zkoušeli jsme různé varianty i s pěti leváky, protože přesilovku mívají pak všichni přečtenou.

O bídné atmosféře

Není to žádná výmluva, ale na čtvrtfinále bylo tohle špatné. Prohrávali jsme a byli jsme ti, kteří potřebují gól, nebo aby nás někdo trochu nakopnul. Nic z toho nepřišlo.

O síle letošního týmu

Ne vždycky můžeš být úspěšný s dobrým týmem. Příklad třeba Švýcaři. Historicky už se stalo, že Finové vyhráli bez hráčů NHL, zvládli to takticky. Nám se to taky povedlo v roce 2010. Ty jako hráč vždycky věříš. Snažili jsme, mluvili jsme spolu. Těžko říct, jestli to bylo naší nemohoucností, nebo silou Ameriky.

O chuti reprezentovat příští rok v Praze

Vždycky, když jsem zdravý a je zájem ze strany trenérů, jedu rád reprezentovat. Ale je to složité. Co bude za rok, nejde říct.

O přínosu Jalonena

Věřil v tým, složil to podle svého nejlepšího uvážení s celým realizačním týmem. Nikdy to není jednoduché. Přinesl nějaký svůj jiný systém. Určitý klid na střídačku a důvěru v hráče. Ne vždycky se všechno povede. Finská mentalita je jiná.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články