Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

MS se nepovedlo. Trenérskou kariéru mám ale za sebou, vyloučil Hadamczik spekulace

Bez patřičné kreativity a sebevědomí přišel prezidentu Českého svazu ledního hokeje Aloisi Hadamczikovi herní projev českých hokejistů na uplynulém mistrovství světa. Bývalý reprezentační kouč vnímá nejhorší umístění Česka na šampionátu za historický neúspěch, za který by se Kari Jalonen měl zodpovídat výkonnému výboru. Spekulace o tom, že by ho v pozici hlavního kouče na nádcházejícím MS v Česku vystřídal, ale naprosto vyloučil.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s A.Hadamczikem

Podle Hadamczika čeští hokejisté neodehráli turnaj, ve kterém by předvedli jejich herní standard. "Vždycky nám záviděli kreativitu a nahrávku. Nejsem přesvědčený o tom, že ti hráči na to nemají," svěřil se. "Byli až moc zodpovědní v tom nedostat gól. My ale musíme soupeře porážet," dodal bývalý dlouholetý trenér, jenž vedl řadu let i národní družstvo.

V herním projevu postrádal mimo jiné i odhodlanost a sebedůvěru. "Že jdu a zbourám někoho, lehnu do střely, jsem v nasazení a jezdím nahoru dolů... toto mi chybělo a sám jsem jako trenér přemýšlel, co bych s tím udělal a v čem to může být," připustil.

Že by ale chystal návrat na českou střídačku, rázně popřel. "To by člověk musel utéct z blázince, aby jako prezident svazu chtěl jít trénovat. To není normální. Jednou mám funkci a mám starostí až nad hlavu," vyvrátil.

"Názory, že jsem proti Jalonenovi, jsou vymyšlené a zcestné. A přišly v nepravou chvíli," reagoval na spekulace o odvolání Kariho Jalonena z funkce. S nimi přišel v průběhu mistrovství světa Deník Sport.

Karimu Jalonenovi své rady v minulosti nabízel. Sám od sebe mu je ale podsouvat prý nikdy neplánoval a ani neplánuje. "Můžu mít názor. Svou trenérskou kariéru mám ale za sebou," ukončil spekulace Hadamczik.

O Jalonenově osudu rozhodne výbor

V současné pozici prezidenta Českého svazu ledního hokeje vylučuje, že by něco takového vůbec připadalo v úvahu. "Když něco takového pustím, měl bych to mít podložené. Nikdy výkonný výbor, a ani já, jsme neříkali, že bychom byli proti trenérovi, anebo že bychom chtěli změnu. Chtěli jsme úspěch. Jako každý Čech," vysvětlil a dodal, že Jalonen v nich má stále důvěru.

Důvody nejhoršího umístění v historii si však bude muset obhájit 7. června před jedenáctičlennou porotou. "Nemůžu říct, jak se ti lidi rozhodnou. Mají bohaté herní zkušenosti. Trenér řekne svoje hodnocení, co chce změnit a jak to vidí dál. Každý si udělá vlastní pohled, jak to cítí. A pak se rozhodne," prozradil Hadamczik. O výroku by se mělo diskutovat následující den.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články