Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Místo ofsajdu rozhodující gól Kanady. Čárový ode mě stál dva metry, nechápal Černoch

Těžko pochopitelné, co se odehrálo v poslední minutě závěrečného utkání skupiny B českých hokejistů proti Kanadě. Chybné rozhodnutí čárových sudích vzalo reprezentaci ještě šanci na vyrovnání stavu. Češi prohráli 1:3 a gól do prázdné branky padl po neodpískaném úmyslném ofsajdu Jiřího Černocha. Karlovarský útočník ještě v mixzóně rozdýchával tuto chybu, za níž se poté podle kouče Kariho Jalonena přišel omluvit supervizor rozhodčích turnaje.

Do konce zápasu scházelo zhruba 40 sekund, když rozhodčí signalizovali ofsajd a nabádali české hráče, aby opustili útočné pásmo. Černoch chtěl chytře zastavit čas a dotknul se puku.

"Zahlédl jsem čárového, že stojí dva metry ode mě a chtěl jsem zastavit čas. Šťouchl jsem do puku, všichni to viděli. Rozhodčí to musel vidět taky, nevím, proč to nechal. Nerozumím tomu. Asi to už vrátit nemohli, prostě se stalo," pokrčil rameny český centr.

Místo přerušené hry zmatení čeští hokejisté nechali po křídle nabruslit Lawsona Crouse do pozice, ze které už trefil prázdnou branku a zpečetil výsledek na 3:1.

"Místo toho, abychom měli vhazování třeba u nás v pásmu třicet sekund do konce a šanci jít ještě do nějakého útoku, tak dostaneme gól do prázdné," dodal zklamaně Černoch.

Opět špatná koncovka

Každopádně reprezentaci opět zradila efektivita v zakončení, poté by se sporná situace nemusela řešit. "První třetina byla špatná z naší strany. Řekli jsme si pár věcí v kabině, druhá část byla výborná. Bohužel jsme dali jen jeden gól a nebylo jich více. Dva góly byly zase po našich zaváháních. Musíme se z toho poučit," prohlásil člen druhé formace.

Z "karlovarského" útoku se prosadil zatím jen Jakub Flek na turnaji, Černoch s Ondřejem Beránkem gólově strádají. "Nehrajeme špatně, ale góly nám chybí. Zase jsem měl jasnou gólovku a zase mi to prostě sjelo. Snažím se na to nemyslet, že mi to tam nepadá. Šancí jsem měl hodně. Věřím, že se prosadím třeba v dalším zápase," uvedl střední útočník tohoto útoku.

Při hodnocení výkonů ve skupině měl smíšené pocity. "Nebylo to špatné, bohužel – prohráli jsme tři zápasy, ale s Kanadou i Švýcary to bylo vyrovnané. Mohly vyhrát oba týmy. Bohužel, dvakrát jsme měli smůlu i na nějaké šance, že jsme neproměnili. Doufám, že si to schováme teď na čtvrtfinále," uzavřel Černoch.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články