Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Minimum střel, žádný gól. Málo si za tím chodíme, litoval Kubalík

Dominik Kubalík po jasné porážce 0:3 od USA ve čtvrtfinále MS nehledal výmluvy. Chyběl bod, od kterého by se Češi mohli odrazit k obratu. Američané byli po většinu zápasu dominantní a národnímu týmu chyběl důraz i střelba, shodli se s gólmanem Karlem Vejmelkou.

Jedno velké zklamání. "Zase začátek. První třetinu to mělo být lepší, tlačili jsme to před sebou celý zápas. Ani přesilovkou jsme si nepomohli," shrnul Kubalík.

Američané vyhráli 34:15 na střely. "Málo si za tím chodíme," hlesl Kubalík. Skóre otevřel šťastně s odrazem od bruslí českých hráčů Matt Coronato.

Ušmudlaný gól, který vyplynul ze snahy před brankou dostat puk do nebezpečného prostoru. "První gól byl ukázka toho, jak si dokážou pomoct a my ne," poznamenal nejproduktivnější hráč českého týmu, který ovšem poslední dva zápasy bodově mlčel.

"Poslední dva zápasy jsem týmu nepomohl. Když to bylo potřeba, tak jsem tam nebyl," konstatoval suše Kubalík.

Češi byli po většinu zápasu u puku ti druzí a těžko se prosazovali do kloudných příležitostí. A to i v přesilových hrách. "Gól by nám pomohl do větší pohody a dal nám klid, bohužel se nám nic doklepnout nepovedlo. Musíme dát kredit Americe, že všechno měla dobře pokryté. Obranné pásmo hráli dobře. Chyběla tam možná větší dravost," uvedl gólman Karel Vejmelka.

Češi si museli zvyknout na tichou atmosféru. Po Rize velká změna, ale to nebyl hlavní problém. "Bylo vidět, že od začátku věděli, co budeme hrát. Neměli jsme na nic čas, po druhé třetině jsme to museli změnit a víc se tlačit do brány. Bohužel se to nepovedlo," hledal důvody jasné porážky Vejmelka.

První gól Američanů se odrazil za Vejmelkova záda po tečích od českých bruslí, druhý byla precizní rána pod horní tyčku. "Druhý jsem vůbec neviděl, tam byla clona dvou hráčů, ani nevím, kudy to proletělo. Jen jsem viděl, jak se radují," popsal Vejmelka.

Nechtěl být jen kritikem a pesimistou. "Musíme se od neúspěchu odrazit a dívat se dopředu," burcoval. Za rok hostí domácí šampionát Praha a Ostrava.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články