Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Lucic si před turnajem volal o místo, aby vyhrál zlato. Druhé už má na krku Toffoli

Vysněný plán se mu splnil. Milan Lucic si poprvé v životě zahrál na mistrovství světa a hned si z Tampere odvezl zlato. Kapitán javorových listů Tyler Toffoli už jedno z Prahy měl, ale teď dovedl tým k titulu jako kapitán po vítězství 5:2 nad Němci. Dominik Kahun naopak na straně poražených ve druhém velkém finále opět prohrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Německo

Pro tvrďáka Calgary je to impozantní příběh. Početný zástup podporovatelů a rodina za ním přijela do Tampere, aby viděla jediné, jak vyhraje s Kanadou zlato. "Jak jsem říkal před turnajem, volal jsem Kanadě, jestli nemá pro mě místo na soupisce. Chtěl jsem reprezentovat mou zemi a vyhrát zlato. Splnil se mi sen. Skvělý turnaj," rozplýval se Lucic.

Měl velkou motivaci, protože pocit vítězství v nějaké soutěži nezažil od roku 2011, to se radoval s Bostonem. "Získal jsem Stanley Cup dvanáct let zpět a od té doby jsem nic nevyhrál. Něco znovu vyhrát je speciální pocit. Hlavně je to pro mou zemi," prohlásil Lucic.

Jeho parťák Toffoli už jeden lesklý kov ve sbírce má, z Prahy z roku 2015. "Není to o mně. Máme neskutečnou skupinu kluků v týmu. Měli jsme zábavu na ledě i mimo něj. Ukončit se zlatem tuhle cestu je o to speciálnější," přidal Lucicův spoluhráč z celku Flames.

A symbolicky další rok může uzavřít svůj osobní zlatý hattrick opět v Praze. "Všichni se máme navzájem rádi, jsme kámoši. Fungovalo to na obou stranách hřiště. Uvidíme, co se stane příští rok. Kluci budou hrát play-off. Ale jsem si jistý, že Kanada bude mít opět velkou šanci zopakovat tento triumf," prohlásil jednatřicetiletý střelec. 

Kanadě jsme góly věnovali, mrzelo Kahuna

Rozhodující moment v zápase byl gól Samuela Blaise na 3:2 pět minut po startu třetí třetiny. Předtím Kanada musela dvakrát dotahovat. "Věděli jsme, že máme velmi dobrý tým a že si vytvoříme šance. Když jsme vyrovnali podruhé, nadechli jsme se," řekl Toffoli. 

"Byly tam góly, které jsme jim prostě dali. Měli jsme puky na hokejce. Bohužel. Nebudu říkat, že to byla někoho chyba. Vyhráváme a prohráváme spolu jako tým. Na konci nevím, jestli nebyly síly, ale prostě Kanada to odehrála strašně dobře. Už nám toho moc nedávali, těžko jsme se dostali do ofenzivní zóny. Klobouk dolů před nimi," uznal zklamaný německý forvard Dominik Kahun.

Právě rodák z Plané u Mariánských Lázní zažil druhé finálové zklamání po olympiádě v Pchjongčchangu před pěti lety. "Stejné jako na olympiádě, teď zklamání, ale až budeme v kabině a něco si řekneme, bude to lepší. Určitě to oslavíme," dodal Kahun.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články