Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kanaďané to Finům v Tampere vrátili. Máme tady rozdělanou práci, hlásil Lucic

Odplata za loňské finále se povedla Kanaďanům na výbornou. Před rokem v Tampere slavili Finové titul, teď v Nokia Areně před domácím publikem propadli a po porážce 1:4 budou chybět ve víkendových bojích o medaile. Svěřenci Andrého Tourignyho se na turnaji postupně zlepšovali a nyní patří mezi vážné kandidáty na zlato.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Finsko

Javorové listy šly do vedení, čímž udělali důležitý první krok k postupu do semifinále. Jack Quinn v první třetině otevřel skóre a bylo to na Finech, kteří byli na tahu a pod tlakem. "Monty měl na začátku několik dobrých zákroků, přežili jsme přesilovku. Pak jsme se srovnali a chtěli jsme hrát svou hru. Každým zápasem se zlepšujeme," prohlásil nejzkušenější muž kanadské sestavy Milan Lucic.

Na Finech podobně jako v základní skupině byla znát křeč. Očekávání domácích fanoušků a zároveň na poměry Suomi nevyrovnané výkony v průběhu turnaje na celek dolehly. Z rychlých kontrů trestali Kanaďané. Prosadil se ještě Samuel Blais a Michael Carcone zvyšoval na 3:0. Snížení Teemu Hartikainena už přišlo pozdě.

"Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Měli jsme nějaké šance, ale nebyl to náš den. Každý pracoval na sto procent. Jsem na každého chlapa hrdý. Kdyby prošly některé nastřelené puky, mohlo to být jiné. Skvěle jim zachytal brankář. Zasloužili si vyhrát zápas," uznal Sakari Manninen, který právě před rokem v prodloužení rozhodl o titulu. 

Monty nám zachránil zadky, chrlil Toffoli

Kanada předvádí na tomto šampionátu obvyklý scénář posledních let. V základní skupině se sehrávala a v play-off se pak vždy zdá být vyladěná a připravená na boj o nejcennější kov.  "Věděli jsme, že to bude těžké, že tady bude hodně finských fanoušků. Vypořádali jsme se s tím a hráli jsme dobře. Každým dnem utužujeme partu," prohlásil Tyler Toffoli, který výhru pečetil do prázdné branky.

Také ocenil svým extrovertním způsobem výkon brankáře Montrealu Sama Montembeaulta, který pochytal 27 střel. "Byl skvělý, zachránil nám už několikrát zadky. Potřebujeme ho a budeme ho chránit. Budeme hrát pořád týmově," slíbil kapitán Toffoli. Jeho pravá ruka Lucic ho podpořil a také myslí na další úspěch kanadského hokeje. "Stále tady máme rozdělanou práci," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články