Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jordán: Zranění nám nepomohla, ale nechceme se vymlouvat

Loňskou radost z bronzu vystřídalo po roce v Tampere zklamání z vyřazení ve čtvrtfinále mistrovství světa. Češi navíc obsadili 8. místo, což se rovná nejhoršímu umístění reprezentace v historii MS. Obránce Michal Jordán, který při čtvrteční porážce 0:3 s USA nešťastně tečoval puk bruslí do vlastní branky při úvodním, a nakonec i vítězném gólu soupeře, přiznal, že mužstvu chyběli zranění útočníci Filip Chytil a Lukáš Sedlák. Vymlouvat se na to ale nechtěl.

Na horší pozici v historii i s dobou Československa skončil národní tým na velkém mezinárodním turnaji jen loni v únoru na olympijských hrách v Pekingu, kde po vůbec první neúčasti ve čtvrtfinále obsadil 9. místo. "Co k tomu říct? Furt se bavíme, že jde o to vyhrát čtvrtfinále. Minulý rok se to povedlo, tento ne. Je to tak, jak to je," řekl Jordán.

"Skupinu jsme zvládli dobře, i když jsme poslední dva zápasy prohráli. Ale věděli jsme, co máme zlepšit. Zranění nám nepomohla, ale nechceme se vymlouvat. Snažili jsme se hrát i za kluky, co se zranili a nemohli být s námi do konce. Na druhou stranu by nám taky pomohli, ale pracovali jsme s tím, co jsme měli," zmínil absenci Chytila se Sedlákem.

"I Lencík (Radan Lenc) a Zohy (Radim Zohorna), když přijeli, tak do toho dali maximum. Určitě nebyli v lehké situaci. A tvrdě to odmakali," ocenil.

Jordán byl u nešťastné úvodní branky utkání v čase 12:04, kdy z levého kruhu vystřelil z otočky Matt Coronato a puk se odrazil postupně od bruslí Tomáše Dvořáka a právě Jordána za Karla Vejmelku. "Byli jsme chvilku ve své třetině. Myslím, že tam byl odskok od gólmana po střele, já se snažil vytlačit hráče, aby neměl hokejku na ledě. Od Dvořkovy brusle to skočilo do mojí a skončilo v síti. Ale zase jim musíme dát kredit, že tam šli. O tom, že bychom měli i my dát nějaké škaredé góly, jsme tak nějak mluvili," popsal situaci Jordán.

Litoval, že se týmu čtvrtfinále nepovedlo. "Američané byli zaslouženě lepší první třetinu, a když se nedá gól, je těžké pomýšlet na vítězství," pokračoval Jordán, podle něhož byla hra z české strany v úvodní části pasivní. "Ve druhé třetině se to trochu zlepšilo, ale ve třetí jsme na to už bohužel nenavázali. Pokud se nedá branka, je to těžké."

Obhájci bronzu zkoušeli hru změnit, ale na USA recept nenašli. "Řekli jsme si, že zkusíme rychle otáčet puky nahoru, netahat ho zpátky. To se ve druhé třetině zlepšilo, ale i tam jsme dostali gól. Trenéři zkoušeli prohodit lajny, ale už to k ničemu nevedlo," podotkl Jordán.

Do šancí se národní tým dostával minimálně. "Před zápasem jsme doufali, že to z naší strany bude lepší a těch šancí si vytvoříme víc. Ale nebylo to tak. Kdyby tam něco spadlo, možná se budeme bavit o něčem jiném. Ale ten gól jsme nedali," dodal Jordán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články