Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jalonen: Náš tým měl na to, aby hrál líp

Kari Jalonen neskrýval, že se mu po čtvrtfinálové porážce 0:3 s USA neusínalo dobře. Třiašedesátiletý Fin měl hlavu plnou myšlenek týkajících se toho, co mohl udělat jinak a lépe, aby národní mužstvo místo odletu zůstalo v Tampere ještě přes víkend a bojovalo o medaile.

Je nám líto, video expirovalo.
Začínají se ozývat hlasy žádající Jalonenův konec

"Nespalo se mi dobře. Přemýšlel jsem dokola o tom, co se stalo a co se dalo třeba udělat jinak. Ještě to ale zabere nějaký čas, abych to celé naplno zpracoval a udělal si analýzu," řekl Jalonen.

"Mistrovství světa je proces, v němž se musíte neustále zlepšovat. Vaše forma musí jít pořád nahoru směrem k utkání číslo osm ve čtvrtfinále. Vloni se to povedlo, letos ne," uvedl Jalonen, v němž přetrvával pocit, že český výběr nenaplnil svůj potenciál. "Věřím, že tým měl na to, aby hrál líp," dodal.

Velkou roli sehrála - nejen v jeho očích - zranění klíčových útočníků Lukáše Sedláka a Filipa Chytila, kteří zůstali mimo hru a už do sestavy zpátky nenaskočili. Tým tak přišel hned zkraje šampionátu o dva centry.

"Utkáním s Lotyšskem se náš progres zastavil. Hledali jsme správné složení útoků a jako tým jsme už společně nedokázali růst a posouvat se. Odešli nám kluci, od kterých se čekaly góly. Za celý turnaj se nám trefilo jen pět útočníků. A to je strašně málo. Potřebovali jsme, aby ten příspěvek byl větší," řekl Jalonen.

Otázky a pochybnosti vyvolal přístup k citlivé pozici brankářské jedničky. Trenéři jasnou týmovou jedničku neurčili. "Všichni tři naši gólmani se mi líbili, pokaždé nám dali šanci vyhrát. V noci jsem ale přemýšlel, jestli jsme neudělali chybu s rozdělením rolí. Jestli jsme opravdu neměli říct, kdo bude jednička, dvojka a trojka. Nevím, vážně nevím. Všichni tři ale zachytali dobře," podotkl.

Zvýšený tlak na svou pozici si nepřipouští. Je na něj zvyklý. "V tomto byznysu je na vás tlak vždycky. Od vás novinářů, od fanoušků... Jako trenér v tomhle musíte umět žít, je to pro mě naprosto normální. Dělám tuhle práci celý život a vždycky jsem byl pod tlakem," konstatoval Jalonen.

Kritická vyjádření Aloise Hadamczika na hru mužstva, která svazový šéf zveřejnil na sociálních sítích, nechtěl komentovat. "Musím s ním mluvit osobně. Tohle jeho vyjádření jsem zatím nečetl, takže k tomu nechci nic říkat. Sám je v tomhle oboru spoustu let a dobře ví, jak to chodí. Určitě se s ním ale chci potkat a promluvit si," uvedl Jalonen.

S reprezentací ho pojí kontrakt, který má vypršet až po příštím šampionátu, který uspořádá Česko. "Nic dalšího ohledně toho nechci komentovat, o své situaci se nechci bavit," řekl Jalonen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články