Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vrána ukončil gólový půst a k výkonu týmu řekl: Byla tam okna, začíná to u modrých čar

Jeho výkony byly i na třetím mistrovství světa v řadě diskutované, dnes ale kritiku odsunul na druhou kolej. Jakub Vrána skóroval poprvé na turnaji a brankou v přesilové hře přispěl k vítězství 4:1 nad Norskem v pátém zápase reprezentace ve skupině B. Ovšem herní projev týmu ideální nebyl. Co si vytýkali Vrána se spoluhráči?

Důležité tři body pro český tým. Přiblížily je totiž k účasti ve čtvrtfinále šampionátu. Jenže sami hráči si uvědomují, že to nebylo ono. "Nebylo to stoprocentní po celý zápas. Určitě tam byla okna, kdy jsme nebyli spokojení," uznal Vrána pro ČT sport.

Především ve druhé třetině Seveřané zlobili. Zkušený forvard Mathis Olimb v ní dvakrát trefil tyčku. "Nechtěli jsme jim úplně dodat energii v té druhé třetině, aby z toho mohli žít. Řekl bych, že to začíná u modrých čar. Ztrácíme tam dost puků a soupeř z toho pak dokáže těžit. Tam je důležité se správně rozhodnout, to jsme moc nedělali," označil hlavní příčinu forvard Detroitu.

Jeho první branka na turnaji přišla z přesilovky, ale typická pro početní převahu zrovna nebyla. Tomáš Kundrátek nastřelil puk na zadní mantinel, tam si ho pohotově našel Jiří Černoch a předložil Vránovi. 

"Musím dát kredit Čečemu (Černochovi), že mě tam našel před bránou. Já už jsem to tam jen doklepl. Samozřejmě se týmu snažím pomoct, co nejvíc to jde. Důležité je hlavně dělat na ledě správně věci a vytvářet si šance," řekl Vrána, jenž měl střelecky povedený závěr základní části v NHL.

Také v hře pět na pět byl Vrána vidět v pozitivním duchu. Přispěla tomu i nová souhra s Davidem Kämpfem, který doplnil třetí útok s Jiřím Smejkalem. "S Davidem se dobře známe, hrávali jsme spolu v juniorských reprezentacích. V poslední době jsme byli spíš jako soupeři. Teď máme šanci hrát zase spolu, určitě jsem ho rád viděl. Myslím, že jsme tam měli pár dobrých okamžiků a šancí. Je to důležité do dalších zápasů," dodal šestadvacetiletý pražský rodák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články