Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Stránskému to do sítě zatím nepadá: Když tomu jdete naproti, tak to přijde

Útočník Matěj Stránský je na klubové úrovni spolehlivým střelcem, na ledě v Tampere se mu ale ani po čtyřech utkáních nedaří prosadit. Osmadvacetiletý reprezentant neví, proč mu na mezinárodní úrovni góly nepadají, ale nevzdává se a věří, že branka přijde, když to bude nejvíc potřeba.

Je nám líto, video expirovalo.
Stránský poslal Lotyše na návštěvu české střídačky

Loni se na mistrovství světa prosadil jedinkrát v sedmi zápasech, letos má zatím na kontě shodně po čtyřech odehraných utkáních na olympijských hrách i světovém šampionátu nulu.

"Není to poprvé, co se mi v reprezentaci celkově nedaří dávat góly. Nevím, čím to je. A už to ani nehledám. Snažím se dávat góly aspoň na tréninku," odpověděl Stránský na otázku, jak těžké pro střelce je, když se mu nedaří prosadit. "Doufám, že to co nejdříve přijde a třeba ten gól bude i důležitý. Už jsem v životě takové situace zažil. Když tomu jdete naproti a nepřestáváte věřit, tak to přijde," dodal Stránský.

V klubech přitom během posledních sezon zářil. Loni dopomohl k titulu Třinci, když vstřelil za 66 utkání včetně play-off 38 branek. Vysloužil si angažmá v Davosu a ve švýcarské nejvyšší soutěži byl podobně produktivní - dal 30 gólů v 60 zápasech.

"Říkám si to často. Nevím, čím to je. Jestli bych potřeboval dát hned v prvním zápase gól, aby to ze mě spadlo a pak mi to lepilo více... Když už to je pak druhý třetí zápas a nic, člověk je i možná trochu v křeči. Třeba se to stává i mně. Snad nějaký ten gól vážně přijde, až to bude potřeba," neztrácí víru Stránský.

Ačkoliv se dosud neprosadil do střelecké listiny, mezi hlavní postavy šampionátu už se zařadit stihl. V souboji s Lotyšskem zasáhl Kristianse Rubinse tak, že mu dopřál návštěvu české střídačky. A jeho hit se tak stal skutečným hitem; finské televize ho mnohokrát opakovaly a nelze vyloučit, že kuriózní moment se vejde i do sestřihu nejlepších okamžiků celého MS.

"Ani jsem mu moc nepomáhal, jen jsem ho vytlačoval. Ale tím, že byl tak velký a mantinely jsou celkem nízko, stačilo ho natlačit na mantinel a on už tam vletěl. Byla to sranda. Hlavně jsem pak viděl reakce kluků na střídačce, Byli trochu v šoku, jak to nečekali. Najednou mezi ně přiletěl hráč, když se dívali na druhou stanu, kde byl puk. A najednou tam přistál Lotyš, tak se smáli, bylo to legrační," popsal s úsměvem Stránský.

Nic podobného se mu dříve nepovedlo. "Stalo se mi ale, že jsem byl na druhé straně já a skončil jsem na cizí střídačce. Že bych ale už takhle někoho poslal, to ne. Je to ale také dost nebezpečné; kdyby kluci nedávali pozor, mohlo se někomu něco stát. Brusle tam vyletěly hodně vysoko. Ještě štěstí, že se nikomu nic nestalo," uvedl Stránský.

Když už mu nenaskakují na konto góly, snaží se být prospěšný jinak. "Makám a hraju pro tým. Góly tam nepadají, bohužel to prostě zatím nejde, ale budu rád, když to bude padat ostatním a budeme vyhrávat. Udělám si svoji práci a budu se snažit co nejvíc pomoct klukům, ať jsem platný."

Dnes se českému týmu postaví Norové a půjde o důležité body. "Hokej se za poslední dobu hodně posunul, slabý soupeř není. Nikoho nemůžete podcenit. Viděli jsme to s Britama, když během první třetiny jeli třikrát sami na bránu, taky pak s Rakouskem. Do každého zápasu musíme jít stejně jako do zápasu s Lotyšskem," uzavřel Stránský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články