Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Speciální týmy klíčem k postupu. Také improvizace je důležitá, potvrzuje Krejčí

Tři přesilovky, tři body pro Davida Krejčího. Hra v početní výhodě byla při výhře 4:1 nad Německem a postupu do semifinále mistrovství světa klíčem k úspěchu. Náramně působila obzvláště souhra při druhém gólu, kdy Krejčí nahrál na gól Romanu Červenkovi. Improvizace, která vyplynula ze hry. Tato speciální sestava si výborně rozumí a zkušený útočník se cítí stále výtečně.

"Základní skupina je o tom, dostat se do čtvrtfinále a naučit se systém, nacvičit si přesilovky a oslabení. Dneska byly speciální týmy klíčem k zápasu," prohlásil Krejčí.

V přesilovkové formaci si Krejčí, Pastrňák, Hertl, Červenka i Hronek umějí výtečně vyhovět. "Jakmile se vytočíme po buly do jiných pozic, každý je zkušený a umí si s tím poradit. Máme tam sehrané akce, ale třeba ten druhý gól byly rychlé nahrávky mezi sebou a byla to improvizace," přiblížil nejskvostnější moment zápasu Krejčí.

S Finskem se mi to porovnávat nechce. Soustředili jsme se na Němce. "Dívali jsme se, jak hrají oslabení. To nám pomohlo. Strávili jsme nějaký čas na videu, zkusili jsme nějaké věci, ale také improvizace je důležitá," zdůraznil Krejčí.

To, že se Češi neprosadili ve hře pět proti pěti, Krejčího nezajímá. "Vyhráli jsme zápas. Přesilovky, oslabení byly velké a hrajeme dobře dozadu. Tak se budeme snažit hrát i v dalším zápase."

Důležitým faktorem utkání s Německem byla také úspěšnost na vhazování. Češi vyhráli 72 procent buly. "Máme zkušené centry a buly jsou hodně důležitá. Jsou to malé detaily, ale i ty rozhodují zápasy," podotkl šestatřicetiletý útočník.

Večerní semifinále si Krejčí a spol. nechají ujít. Žádné spekulace ohledně možných soupeřů. "Dáme si večeři a hned jedeme zpátky do Tampere. Je to tu takový domov, těším se, až pojedeme zpátky. Určitě tam padne i nějaká ta karta. Budeme v autobuse, takže zápasy sledovat nebudeme."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články