Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Souhru první formace si pochvaluje a Pastrňákův příjezd by uvítal. Vzal bych jakoukoli roli, říká Blümel

Dva zápasy na mistrovství světa, čtyři body. Takhle lichotivá čísla má po duelech s Velkou Británií a Švédskem člen první útočné formace Matěj Blümel. S parťáky Davidem Krejčím a Romanem Červenkou se sžil rychle, a ač se trefuje, sám o sobě tvrdí, že je muž především na černou práci. Z možnosti, že by ho potenciální příchod Davida Patsrňáka z Bostonu mohl posunout na jiný post, si hlavu nedělá. Pracovat chce naplno v jakékoli roli.

Je nám líto, video expirovalo.
Gólový Blümel o souhře první formace: Jsem tam na černou práci

"Jsme tam na černou práci. Oba kluci mají rádi puk a umějí si to podržet a přejít jeden na jednoho. Spíš se jim to snažím vybojovat nebo jim najedu do pozice a dají mi to do vyložené šance a už je jenom na mně, abych z toho dal gól," řekl Blümel.

To se mu povedlo na šampionát už třikrát. Z práce celé formace má radost i trenér Kari Jalonen. "Mají mezi sebou dobrou chemii… První lajna pracuje opravdu tvrdě, dostává se do šancí a také dává góly," zdůraznil finský kouč českého týmu.

Blümel v přípravě naznačil svůj potenciál a i v ostrých utkáních se rozhodně neztratí. "Ze začátku jsem trošku nevěděl, kde jsou kluci rádi s pukem, ale jak spolu hrajeme déle, řekli jsme si spoustu věcí, kam mám najet, nebo kde chtějí puk. Teď už trochu vím, co s tím udělají a kam mi to nahrají," přiblížil stále teprve jednadvacetiletý hráč.

Ve hře je příjezd největší české hvězdy současnosti. David Pastrňák by mohl zamířit právě po bok kapitána Červenky a Davida Krejčího místo Blümela.

"Bavili jsme se a od té doby, co Boston vypadl, víme, že nás Pasta může posílit. On je nejlepší český hráč a může nám jenom pomoci. Vzal bych jakoukoli roli," podtrhl Blümel.

Že by zkusil Pastrňáka přemluvit, aby mohl zůstat na svém postu v elitním útoku? "To asi nepůjde, ale můžou to zkusit kluci, kteří se mnou hrají, že se jim tam líbím," podotkl Blümel s velkou porcí nadsázky. "Ne, to je všechno na trenérech. Dal bych do toho všechno, i kdybych hrál ve druhé, třetí nebo čtvrté lajně," dodal rozhodně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články