Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Nejsem zvyklý takto oslavovat, usmíval se unavený Jalonen a ocenil Pastrňáka

Do Prahy přiletěl spokojený a také pořádně unavený. A to nejenom kvůli dlouhému mistrovství světa, na kterém čeští hokejisté po 10 letech čekání získali medaili. Kouč reprezentace Kari Jalonen na tiskové konferenci prozradil, že ho zmohla oslava bronzu, jelikož s hráči vydržel po celou dobu. Při hodnocení také vypíchl vliv Davida Pastrňáka, jehož příjezd se stal jedním z klíčů úspěšného tažení. 

"Předtím, než se Pasta připojil k týmu, jsem se s ním nikdy nesetkal, nemluvili jsme spolu. Musím ocenit, jak je pozitivní a jak tu pozitivitu přenesl do kabiny. Všichni jsme věděli, jak moc dobrý je, ale jeho úsměv a pozitivita v šatně byly jedním z klíčových důvodů, proč jsme teď tady," řekl Jalonen na tiskové konferenci v Praze po příletu z Tampere.

Souhlasil s tím i Krejčí. "Byl jsem strašně rád, že přijel. Je to výborný kamarád a takový hráč pomůže každému týmu. Bylo moc hezké, že přijel, i když měl zranění v play-off NHL, a chtěl nám pomoct. Jak říkal Kari, nejenom na ledě, ale i na hotelu je radost ho mít kolem sebe. S Karim a Romanem (Červenkou) jsme se bavili, s kým bude hrát, a domluvili jsme se, že by bylo nejlepší, kdyby to zkusil s námi, a hned to vyšlo. Od prvního zápasu jsme se chytli," uvedl šestatřicetiletý útočník.

Pastrňák se se sedmi góly podělil o pozici nejlepšího střelce turnaje spolu s Kanaďany Dylanem Cozensem a Pierrem-Lucem Duboisem. Havířovskému rodákovi k tomu stačilo sedm utkání, Cozens s Duboisem jich sehráli deset.

Jalonen vedl Čechy na prvním velkém turnaji, navíc ve své vlasti. "Jsem šťastný, ale trochu unavený. Nejsem zvyklý takhle oslavovat tak jako s kluky včera v kabině a na hotelu. Ale zvládl jsem to," prohlásil dvaašedesátiletý rodák z Oulu.

"Teď je čas si odpočinout. S (generálním manažerem) Petrem (Nedvědem) provedeme pečlivou analýzu toho, co se stalo. I když jsme získali bronz, pořád si myslím, že máme co zlepšovat," konstatoval někdejší hráč Calgary a Edmontonu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články