Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na nájezdy jsme šli psychicky nalomení. V kabině budeme situaci řešit, řekl Červenka

Vypadalo to, že jeho premiérový gól na letošním šampionátu bude nakonec i vítězný. Roman Červenka ale místo radosti z triumfu a potvrzení pozice lídra kanadského bodování turnaje musel po duelu s Rakouskem skousávat historicky první porážku s tímto soupeřem.

Červenka byl v hledání důvodu historicky první porážky samostatné české reprezentace ve 20. vzájemném souboji s Rakušany bezradný. "Nevím, nevím, nevím... Nedokážu to tak rychle posoudit. Nějaké šance jsme si vytvořili. Nevím, jestli dost, to asi ne. Oni nehráli špatně, ale asi jsme si těch šancí měli vytvořit víc. Nebo dát víc gólů, aby to nedopadlo, jak to dopadlo. My jsme měli rozhodnout, aby se nemuselo hrát takhle do poslední minuty, pak to tam spadlo," řekl Červenka.

Odvrátit porážku se českému týmu nepodařilo ani v rozstřelu, v kterém neuspěli postupně Tomáš Hertl, sám Červenka, Matěj Blümel, Jiří Smejkal a David Krejčí. "Na nájezdy už jde člověk psychicky nalomený, protože ten zápas měl téměř pod kontrolou nebo tahal za delší konec, ale prostě je to nepříjemné. Musíme se oklepat a jít dál," uvedl Červenka.

Podle něj si bude muset tým po propadáku s Rakouskem nějaké věci vyříkat. "Určitě si sedneme, určitě budeme mluvit. Budeme to řešit," prohlásil a nechtěl popisovat, co už se dělo v šatně. "Co se stalo v kabině, to nebudu říkat. Věřili jsme, že ten zápas dotáhneme do vítězného konce, což se nepovedlo. Rychle po zápase to neumím zhodnotit, je to čerstvé," prohlásil.

"Nemyslím si, že by se někdo na něco vykašlal. Nevím, budeme muset o tom mluvit, podívat se na určité věci. Turnaj je dlouhý, ale rozhodně musíme být lepší," konstatoval mistr světa z roku 2010 z Mannheimu a Kolína nad Rýnem, kde tehdy tým kouče Vladimíra Růžičky po sérii nevydařených zápasů předvedl zmrtvýchvstání a došel nakonec až k památnému triumfu.

Věří, že týmu pomůže příjezd kanonýra Davida Pastrňáka z Bostonu, ale zabrat podle něj musí hlavně celý tým. "Je to skvělý hráč, ale nemůžeme čekat, že to jeden hráč vyřeší. Určitě nám pomůže, ale pokud se nepřidáme, sám vyhrávat zápasy nebude, i když bychom rádi," dodal Červenka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články