Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Místo v sestavě? To nechám na trenérech, neláme si hlavu Kämpf a těší se na češtinu v kabině

K národnímu týmu se přidala poslední posila z NHL. David Kämpf už dorazil do dějiště mistrovství světa v Tampere po hořkém vyřazení Toronta v play-off, ale po nejlepší sezoně z osobního hlediska. Do utkání proti Lotyšsku ještě po náročné cestě nezasáhne, a tak si na premiéru na šampionátu musí počkat do sobotního souboje proti Norsku.

Toronto, kde odehrál první sezonu po předchozím působení v Chicagu, je městem hokeje. O to větší zavládlo ve městě i v klubu zklamání, že po výborné základní části sice Maple Leafs šestou sezonu za sebou prošli do vyřazovacích bojů, ale ztroskotali shodně hned v první sérii.

"Dlouho se tam nepřešlo přes první kolo, nevím, zda tam byl kvůli tomu nějaký velký tlak, já to na sobě nepociťoval, chtěl jsem jen vyhrát v sérii. Zklamání bylo opravdu veliké, ale musí to rychle přejít. Jsem tady, to je nová výzva, zase se těším na něco jiného. Musím říct, že město tím žilo neskutečně, v šestém zápase byla obrovská šance to ukončit a přejít přes Tampu. Snad to s postupem vyjde příští rok," řekl Kämpf.

Do Tampere dorazil ve čtvrtek, večerní duel s Lotyši však ještě vynechá. "Cesta byla v pohodě, jsem rád, že už jsem tady. Jen mi nepřišla hokejová taška a kufr, to byla jediná komplikace. Ale dnes bych stejně ještě nehrál, ve hře to nebylo, přece jen cesta byla dlouhá a náročná. Potřebuju tady trochu potrénovat. Myslím si ale, že v sobotu budu připravený nastoupit a hrát," ujistil Kämpf s vyhlídkou na sobotní duel s Norskem.

Další kompletní sezona za mořem

V cestě do Finska mu nic nebránilo. "Mluvil jsem s (generálním manažerem) Petrem Nedvědem už během sezony a bylo jasné, že když vypadneme, tak přijedu. Hodně se těším, je to moje první mistrovství světa. Doufám, že pomůžu klukům a uděláme nějaký úspěch," přál si Kämpf, jehož poslední reprezentační starty se vztahují ke Švédským hrám v únoru 2017. "Pár let to už je. Ale vzpomínám si na to moc dobře, i jak jsem dal předtím první gól na turnaji Euro Hockey Tour," ujistil.

Během sezony se ukázal ve výborném světle. Nevynechal ani jediný z 82 zápasů základní části a připsal si 26 bodů díky 11 gólům a 15 nahrávkám. Za sedm bitev play-off přidal další dvě branky.

"Neberu sezonu jako nějak zlomovou, ale byla má dosud nejlepší v NHL. Jsem strašně rád, že jsem odehrál všech 82 utkání základní části. Vlastně už třetí sezonu po sobě jsem odehrál všechny zápasy. Po těch dvou zkrácených teď i ten plný rozpis, což mě na tom těší nejvíc, že to moje tělo zvládne a dokážu se připravit dobře na všechny zápasy," pochvaloval si Kämpf.

Podstatné pro něho bylo, že cítil důvěru, měl přece jen větší roli než předtím v kádru Blackhawks. "Hrál jsem celou sezonu třetí lajnu, v Chicagu sice taky, ale i čtvrtou, tam se to točilo. V Torontu byla má role větší. Většinu zápasů jsem hrál přes patnáct minut a užíval jsem si to," pochvaloval si Kämpf, mezi jehož klubové spoluhráče patří hvězda první velikosti Auston Matthews.

Nejlepší střelec základní části sezony NHL dokázal za 73 utkání nastřílet 60 gólů. "Je to úplně šílené číslo, vážně neuvěřitelná meta," kroutil hlavou Kämpf. "On je ale vážně neskutečný hráč. Má neuvěřitelnou střelu, má navíc hodně způsobů zakončení a může dát gól všemi různými způsoby, jak v přesilovce, tak si tu situaci umí vybojovat sám. Klobouk dolů před ním," ocenil Kämpf.

Kämpf počítá s hrou v oslabení

Dosavadní výsledky reprezentace na turnaji vede v patrnosti. "Viděl jsem ale jen kousek zápasu se Švédskem, takže nemůžu moc hodnotit, jak kluci hráli. Proti Rakousku se to nepovedlo, ale všichni doufáme, že se to zlepší," prohlásil Kämpf.

V kabině narazil na řadu známých tváří. "Je tady docela dost kluků, se kterými jsem hrál v mládežnických kategoriích. Pasta (David Pastrňák), Vránič (Jakub Vrána) a další. Některé kluky neznám, ale to nebude žádný problém. Rychle se poznáme. Navíc jsem dlouho v kabině nepokecal se všemi česky. Na to se hodně těším," řekl Kämpf.

Ohledně toho, jaké bude jeho místo v sestavě, nechtěl spekulovat. "To nechám na trenérech, s nikým jsem ještě nemluvil, kde bych mohl hrát," řekl Kämpf, jenž by měl být specialistou na oslabení. "Když to hraju v klubu, tak počítám, že to bude moje role i tady, proč by se to měnilo. Myslím, že to tak bude," přitakal Kämpf.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články