Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Měli jsme čtrnáct super šancí a dali jen jeden gól, stěžoval si Jalonen. Řvát na hráče nehodlá

Zklamání na něm bylo znát, ale přehnané emoce? To ke Karimu Jalonenovi nepatří. Proto finský trenér také odmítl, že by měl na české hokejisty po první historické porážce od Rakouska křičet. Jak sám poznamenal, není to jeho styl. Po prohře s outsiderem každopádně zkritizoval neproměňování super šancí reprezentace, která jich dle něj měla čtrnáct. Nechápe rovněž výkony v první části. I přes šokující selhání ale věří, že získaný bod bude mít svou cenu.

"Hráči i my všichni jsme samozřejmě hrozně zklamaní z výsledku, to není žádné tajemství. Je tu však jedna věc, které nerozumím. A tou jsou naše první třetiny. Jako bychom se nedokázali dostat správně do zápasu od začátku," přemítal Jalonen v úvodu rozhovoru s novináři.

Přes vlažný nástup do utkání bylo ale nakonec úvodní dějství pro české hokejisty vítězné, když v končící 18. minutě otevřel skóre Roman Červenka. Tým však vedoucí gól neprobudil, v podobně letargickém výkonu pokračoval a další zásahy, které by ho dostaly do pohody, nepřidal. V čase 59:22 tak přišel trest v podobě vyrovnání důrazného Briana Leblera.

"Druhá třetina byla ale přece jen lepší, třetí byla dobrá. Góly jsme ale dát nedokázali. A když své šance nevyužijete, takovéhle věci se pak na konci stávají. Ten gól nás samozřejmě ranil... Snažím se být pozitivní, máme jeden bod. Budu doufat, že i ten jeden bod nám třeba nakonec pomůže do první čtyřky ve skupině," prohlásil Jalonen.

S přístupem hráčů problém nemá. "Nemyslím si, že je to o tom, že všichni hráči musí pracovat tvrději. Všichni na ledě nechávají všechno. Jsme jeden tým, který vyhrává i prohrává společně. To je hlavní věc, které všichni rozumíme. Měli jsme čtrnáct super šancí. Když z nich dáme jen jeden gól, nevyhrajeme. To je největší důvod porážky. Když máte čtrnáct super šancí, tak si myslím, že je to dost na to, abyste zápas vyhráli," uvedl Jalonen.

Zatímco v přípravě tým zaujal nejen dvěma vítěznými turnaji Euro Hockey Tour po sobě, ale i předvedenou hrou, na druhém vrcholu sezony postrádá zatím nejen výsledky, ale i lepší výkony. Vysvětlení je podle uznávaného kouče jednoduché. "Švédské hry jsou Švédské hry, tohle je mistrovství světa. Úroveň je tu mnohem výš. Nemůžeme se dívat zpátky, týmy jsou totálně odlišné. My jsme zklamaní, tenhle výsledek musíme nechat za sebou a jít dál," řekl Jalonen.

Odmítl, že by nastal čas, kdy je zapotřebí zvednout hlas. "V žádném případě. Já tohle nedělám. Nevěřím, že je to cesta, že řvaní někoho posune. Tohle je úplně jiná cesta, než jakou já chci trénovat a vést tým," vysvětlil svůj postoj.

Národní tým prožil celkově hektický den. Řešil se příjezd posil Davida Pastrňáka s Davidem Kämpfem, ale i náhlý odjezd Dominika Simona. "Nebyla to nejlepší situace pro tým. Jsme tu ale proto, abychom hráli hokej. Toho bychom se měli držet. Pastrňák a Kämpf jsou velmi dobří hráči a pomůžou nám. Tohle je ale tým. Musíme jim najít místo," řekl Jalonen.

Začlenění posledních posil si však chce v klidu vyhodnotit. "Krejčího lajna opět pracovala dobře. Musíme si to zanalyzovat a rozebrat. Jaký měla přínos Hertlova lajna a tak dále," konstatoval Jalonen, jenž se vyjádřil i ke zdravotnímu stavu brankáře Lukáše Dostála, jenž odchytal první duel v Tampere proti Velké Británii. "Má menší zranění, stále platí, že zůstává s týmem, ale hrát nemůže."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články