Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jalonen: V první třetině bylo všechno, co jsem chtěl od týmu vidět. Cítil jsem dobrou energii

Velmi spokojený s vystoupením týmu v důležitém utkání proti Lotyšsku byl kouč českého výběru Kari Jalonen. Jeho svěřenci rozhodli o výhře 5:1 hned v první třetině, kdy vstřelili všech pět branek. Po výkonu, který ostřílený Fin od mužstva vyžadoval o to víc, když nezvládlo předchozí souboj s Rakouskem a prohrálo nečekaně 1:2 po nájezdech. Jalonen ocenil přínos útočníka Davida Pastrňáka, ale zamlouvala se mu hra všech čtyř útoků.

Kari Jalonen
zdroj: Lehtikuva autor: Heikki Saukkomaa

Češi vedli 3:0 už v sedmé minutě. "Je jasné, že teď se nám o tom mluví velmi dobře, protože dosud jsme zrovna moc dobré ty začátky zápasů neměli. Bylo vidět, jak moc je důležité, když do toho vlétneme hned od začátku. Byla to vážně super třetina. Ale ono to nebylo jen o tom, co kluci předvedli na ledě. Bylo to znát už v kabině, že jsou všichni nachystaní, fanoušci byli připravení, každý do toho byl zatažený. Všichni chtěli dobře odvést svou práci. Důrazně jsme forčekovali, dobře jsme bruslili, každý bojoval. Je to přesně to, co jsem chtěl vidět. Takhle je třeba hrát," řekl Jalonen.

Sám ubezpečil, že v utkání viděl mnoho pozitiv. "První dvě lajny hrály výborně. Včera jsme to probírali po Pastově příjezdu, Roman Červenka k nim dobře zapadl. Moc se mi líbilo i to, jak zápas odehrála druhá formace, zafungovalo to. A stejně tak odvedly výbornou práci i třetí a čtvrtá lajna. Tuhle výhru jsme opravdu potřebovali. V kabině je teď vítězná nálada, což nám dodává energii navíc pro ten sobotní zápas. Už od rána jsem z toho měl ale dobrý pocit, cítil jsem dobrou energii. Teď musíme stejně pokračovat i dál," dodal Jalonen, jehož svěřence čeká v sobotu Norsko.

Ve druhé a třetí třetině už sice Češi další gól nepřidali, ale při výrazném rozdílu ve skóre nešlo o nic, co by šéfa střídačky znepokojovalo.

"Ne, to mi starosti nedělá. Bylo to 5:0 po první třetině. A já myslím, že jsme i druhou a třetí třetinu odehráli velmi solidně. Ušetřili jsme nějaké síly a bylo to odehrané velmi dobře v obraně, soupeři jsme nedali moc šancí," konstatoval Jalonen.

Při otázce na výkon Pastrňáka, který se teprve ve středu připojil k mužstvu po skončení sezony v zámoří, se zlehka pousmál.

"Je vážně neskutečný. Hlavně má skvělý charakter, všem v kabině dodal pozitivní energii. Jsme samozřejmě strašně rádi, že ho tady máme. Znám historii, jakou má s Davidem Krejčím. Každý mi o tom říkal, jak si na ledě rozumí. A dnes jsem to opravdu poznal i já sám," přitakal Jalonen.

Radost měl ale i z toho, jak po změnách fungovaly další tři útočné formace. "Líbí se mi třeba, jak po celý turnaj hraje Jiří Černoch. V posledních dvou zápasech hrál velmi dobře Špaček," vyzdvihl Jalonen.

Mohlo ho těšit i to, že přes první obavy dohrál zápas Jakub Vrána. "Dostal zásah do svalu, ale není to nic vážného. A to je dobře, protože nemáme moc útočníků navíc," uzavřel Jalonen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články