Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Francie vzdorovala, vítězství však vydřelo Německo

Hokejisté Německa vybojovali výhru nad Francií, která zvládla favorita zaskočit a odehrála s ním vyrovnaný zápas. Zvrátit stav se Francouzům nepodařilo ani v závěrečné hře bez brankáře. Němci si museli po první třetině poradit bez ofenzivní opory Tima Stüzla, který se zranil a do dalšího průběhu zápasu nemohl nastoupit. Německo připsalo po Slovensku druhou výhru na letošním šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - Německo

"Začali jsme dobře, hned z první přesilovky jsme dali gól, což nás posadilo na koně. Ve druhé třetině jsme trochu zvolnili a oni toho využili. Ale celkově jsme odehráli solidní zápas a vyhráli jsme," řekl německý útočník Matthias Plachta.

Po dvou odchytaných duelech s Kanadou (3:5) a Slovenskem (2:1) dostala volno gólmanská jednička Němců Grubauer z Colorada a do brankoviště se postavil Niederberger. Už ve 2. minutě šel na francouzské straně pykat za faul útočník Hradce Králové Perret a po 35 sekundách Němci přesilovku využili. Rychlou kombinaci zakončil po Pföderlově přihrávce z pozice mezi kruhy Fischbuch.

Francouzi se při Soramiesově trestu neprosadili, a naopak mohli v oslabení inkasovat, ale Loibl z úniku na Ylönena bekhendovým blafákem nevyzrál. Ve 14. minutě nabídl soupeři přesilovku Stützle a v čase 14:48 ji zužitkoval Texier, který se po přihrávce Tima Bozona trefil z pravého kruhu. Němcům vrátil vedení 129 sekund před koncem první třetiny tečí Bittnerovy střely Ehl.

Po 33 sekundách se po objetí branky snažil u levé tyče zasunout puk za Ylönena Michaelis, ale jak si sudí Hansen s Heikkinenem ověřili u videa, francouzský gólman puk za čáru nepustil. Němci se ubránili při Kastnerově vyloučení, ale v 32. minutě už bylo vyrovnáno. Obránce Gallet podpořil ofenzivu a tečoval za Niederbergerem Bertrandovu přihrávku.

V čase 45:45 vrátil Německu náskok Pföderl. Najel si při rychlém kontru za obranu Francie a proměnil Noebelsovu ideální "žabku". Ylönen si pak poradil se Soramiesovou tečí. Potom se Francouzi ubránili při Galletově vyloučení a v 55. minutě mohl vyrovnat Ritz. Němci mohl pojistit náskok z přečíslení, ale po Fischbuchově přihrávce ztroskotal Soramies na Ylönenovi. Po střele Texiera mohl vynutit prodloužení Tim Bozon, jenže tělem za Niederbergera puk nedostal.

"Jsme zklamaní. Víme, že musíme v každém zápase podat náš nejlepší výkon a bojovat víc než soupeř. Myslím, že se nám to dnes dařilo. Je škoda, že to nevedlo k vítězství. Gratulace Německu, ale převedli jsme dobrý výkon," uvedl francouzský obránce Hugo Gallet.

Skupina A (Helsinky):

Francie - Německo 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Texier (T. Bozon, Chakiachvili), 32. Gallet (Bertrand, Claireaux) - 3. Fischbuch (Pföderl, Michaelis), 18. Ehl (Bittner, Kastner), 46. Pföderl (Noebels, Michaelis). Rozhodčí: Hansen (Nor.), Heikkinen (Fin.) - Špůr (ČR), Zunde (Lot.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 2652.

Sestavy:

Francie: Ylönen - Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Thiry, Guebey - Fleury, S. Treille, T. Bozon - Bertrand, Claireaux, Perret - Leclerc, Texier, Boudon - Colotti, Ritz, Fabre - K. Bozon. Trenér: Philippe Bozon.

Německo: Niederberger - Seider, M. Müller, Holzer, J. Müller, Wissmann, Wagner, Bittner - Stützle, Plachta, Ehliz - Michaelis, Pföderl, Noebels - Loibl, Schmölz, Fischbuch - Kastner, Soramies, Ehl. Trenér: Toni Söderholm.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články