Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dostálovo další pokračování na MS je kvůli zranění nejisté. Náhradu tým využít nemůže

V úvodním vystoupení na mistrovství světa pomohl dobrým výkonem českému týmu k výhře nad Velkou Británií, pro Lukáše Dostála to byl ale možná první a zároveň poslední zápas na šampionátu ve Finsku. Jednadvacetiletý gólman má nespecifikované zranění v dolní části těla a o jeho budoucnosti rozhodne podrobnější vyšetření v nemocnici.

Je nám líto, video expirovalo.
Zábranský o stavu Dostála i změnách v útocích

Zda se Dostál zranil při tréninku nebo jsou jeho zdravotní potíže následkem sobotního utkání, vedení reprezentace tají. "Lukáš je teď v nemocnici na vyšetření. Čekáme na vyjádření doktorů. Jedná se o zranění v dolní části těla, což bych specifikovat nechtěl. Počkáme, jak dopadnou vyšetření," řekl asistent trenéra Libor Zábranský.

Zatím nechtěl spekulovat, zda talentovanému gólmanovi hrozí v krajním případě i konec na turnaji. "V týmu je pořád, zůstává s námi na hotelu. Starají se o něj fyzioterapeut a náš lékař. Uvidíme, co napoví další vyšetření v nemocnici. Dál to ale nechceme komentovat. Jen abyste věděli, proč teď s námi nebude chodit na led a měli informace. Jak budeme vědět více, dáme vědět," řekl omluvně Zábranský.

Náhradníka za zraněného brankáře tým využít nemůže, pravidla to umožňují jen v případě nákazy covidem. Pro český tým tak není situace jednoduchá. Na soupisce zbývají ještě dvě volná místa, které plánovalo vedení týmu obsadit ofenzivními posilami z NHL.

"Manažer týmu Honza Černý na tom pracuje, ale tohle bych nechal zatím otevřené. Všichni věříme, že to nic vážného nebude. S týmem Lukáš zůstává, ale situace je zkrátka taková, jaká je, nic příjemného," připustil Zábranský k nečekaným komplikacím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články