Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Čeští hokejisté se po MS posunuli v žebříčku IIHF na páté místo

Čeští hokejisté se po třetím místu na mistrovství světa v Tampere a Helsinkách posunuli s 3650 body v žebříčku mezinárodní federace IIHF ze sedmé na pátou pozici. V čele zůstalo zlaté Finsko s 4130 body před stříbrnou Kanadou (3990). Následují Spojené státy americké (3775) a Švédsko (3675). Češi přeskočili nově šesté Švýcarsko (3590) a Rusko, které se po vyloučení z mistrovství světa kvůli válečné agresi na Ukrajině propadlo bez zisku bodu z 3. na 16. místo (2815).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Finsko – Kanada

Žebříček IIHF hodnotí země podle úspěšnosti za poslední čtyři roky, přičemž se započítávají umístění na světových šampionátech a olympijských hrách. Přidělené body ze tří předešlých šampionátů jsou každý rok redukovány o 25 procent.

Podle žebříčku se také určuje nasazení na MS a olympijské hry. Pro mistrovství světa v příštím roce v Tampere a Rize by podle něj tvořily skupinu A Finsko, Švédsko, ČR, Německo, Dánsko, Francie, Rakousko a Maďarsko. Ve skupině B by byly Kanada, USA, Švýcarsko, Slovensko, Lotyšsko, Norsko, Kazachstán a Slovinsko. Definitivně je ale určí pořadatel, který má právo jeden z celků ze skupiny vyměnit s druhou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články