Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi jdou na Rakousko. Trenéři řeší změny v sestavě

Zápas se Švédy se nepovedl, ale je tu nový den a nový zápas. Česko se střetne s Rakouskem. Možná šance i pro ty, kterým se zatím nedaří. Jakub Vrána za dva odehrané zápasy vyslal shodně po třech střelách, ale ani jedna z nich nenašla cíl. Ale stále věří, že se nepříznivá situace změní. A kdy, když ne teď? Přímý přenos startuje na ČT sport i ČT sport Plus v 15:00.

Rakousko znají Češi velmi dobře, třikrát se s ním utkali v přípravě. Národní tým pokaždé zvítězil a shodně vždy inkasoval jediný gól.

Trenéři v pondělí řešili hlavně změny v sestavě. "První útok hraje výborně. V ostatních lajnách bychom rádi udělali nějaké změny. Není to o jednotlivcích, ale o tom, aby si ta lajna sedla celkově, aby tam byla chemie. Aby ti hráči seděli v systému, který chceme hrát. Musíme – a budeme – na to reagovat," ujistil asistent trenéra Libor Zábranský.

O tom, co je potřeba zlepšit ve hře samotné, má jasno. "První třetina byla z našeho pohledu pasivnější, nebyli jsme tak agresivní ve středním pásmu a ani v útočném. Druhou část poznamenala vyloučení, což musíme přijmout jako fakt. Chtěli bychom navázat na třetí třetinu, kde jsme hráli, co jsme chtěli," uvedl o zápase se Švédskem Zábranský.

Přiznal, že právě zbytečná vyloučení a hra v oslabení, při níž národní tým dvakrát inkasoval, je pro trenéry rovněž jedním ze zásadních témat. "Korektně je potřeba říct, že v konkrétních pasážích při oslabeních jsme nebyli v pozicích, kde bychom měli být a na kterých jsme tvrdě pracovali. Hokej je ale hra chyb, je na nás trenérech, abychom to hráčům zase ukázali a vrátili se tam, co nás zdobilo celou přípravu," podotkl Zábranský.

Netrápit se po Švédsku

Sami hráči nebyli v neděli po utkání spokojení s tím, co na ledě předvedli. Už se však zaměřili na možnost nápravy. "Když se prohraje, musí se to hodit za hlavu. Už se to stalo, dneska je nový den. Na tréninku jsme zapracovali na pár věcech. Musíme koukat dopředu, máme před sebou tady nějakou práci a těžké zápasy, které musíme vyhrát. Je důležité koukat dopředu a moc se tím netrápit," prohlásil Jakub Vrána.

Český útočník dobře ví, že střelci jsou hodnocení předně podle nastřílených gólů. A sám se za střelce považuje. I když ho mrzí, že dosud týmu v tomto ohledu v Tampere nepomohl, nepřestává věřit, že přijdou lepší dny. V NHL stihl při návratu po operaci ramena za 26 zápasů více než solidní porci 13 branek.

"Je to jedna z věcí, ke kterým se musíte umět postavit. Je důležité se s tím nebabrat a zjistit, co se dá dělat líp. Myslím, že šancí bylo dost, akorát to tam prostě nepadlo. Musíme se soustředit na to, abychom hráli systematicky dobře a dali našemu týmu šanci vyhrát. Já střelec jsem, a když to nepadá, je důležité unést ten tlak a soustředit se na další zápas. Jít dál a nepřestat si vytvářet šance. Jsou tam a prostě to tam spadne," řekl Vrána.

Přiznal, že po utkání se Švédy se mu neusínalo dobře. "Těžký... Bylo to nepříjemné. Z osobního hlediska myslím, že jsme neměli horší tým, nehráli jsme hůř. Rozhodly maličkosti, ale to je hokej. Myslím, že je strašně důležité, aby to v nás nezůstalo," řekl Vrána.

Předpokládaná sestava ČR:

Vejmelka - Hronek, Šimek, Kundrátek, Ščotka, Jiříček, D. Sklenička, Jordán - Blümel, Krejčí, Červenka - J. Vrána, Hertl, Simon - M. Stránský, M. Špaček, Smejkal - H. Zohorna, Černoch, Flek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články