Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Červenka na čelo bodování ztrácí bod. V přihrávkách na gól ale vládne sám

Jen bod na čelo produktivity mistrovství světa ztrácí Roman Červenka. Kapitán české reprezentace v sedmi zápasech skóroval třikrát a s osmi asistencemi je nejlepším nahrávačem. Lépe si na šampionátu vede jen Švýcar Denis Malgin, autor dvanácti bodů za pět branek a sedm gólovýh přihrávek. Třetí je Kanaďan Pierre-Luc Dubois s 10 body za šest gólů a čtyři přihrávky.

Další český útočník Matěj Blümel je s bilancí 4+4 osmý. David Krejčí (1+6) se řadí na 23. místo.

O pozici nejlepšího střelce se dělí Dubois se Švédem Rasmusem Asplundem, po pěti gólech vstřelili Malgin s dalším Švýcarem Nicem Hischierem a Dánem Joachimem Blichfeldem. Blümel se dělí o šesté místo.

Preview čtvrfinále nabídl nový Hokej fokus podcast:

Mezi nahrávači zaostávají za Červenkou o jednu asistenci Švýcaři Malgin s Enzem Corvim, Kanaďan Drake Batherson a Dán Markus Lauridsen. Krejčí je šestý.

Nejproduktivnějším obráncem je se dvěma brankami a šesti asistencemi Fin Mikko Lehtonen, osm bodů má i druhý Markus Lauridsen. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má s devíti kladnými body Kanaďan Dylan Cozens. Blümel se se sedmi plusovými body dělí o šestou pozici. Nejtrestanějším hráčem je s 33 minutami švýcarský bek Michael Fora.

Brankářské statistiky zcela ovládá Fin Jussi Olkinuora s úspěšností zákroků 99,03 procenta, průměrem 0,2 obdržené branky na zápas a se čtyřmi čistými konty. Český gólman Karel Vejmelka je pátý s průměrem 1,53 a šestý s úspěšností 92,93.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články