Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Červenka: Jsem rád, že se mi bodově daří, ale chci udělat úspěch s týmem

Roman Červenka na mistrovství světa září. Na šampionátu před jedenácti lety v Bratislavě zaznamenal 10 bodů, to ve Finsku jich má na svém kontě už 11 a ty nejdůležitější duely před sebou. Souhru v první formaci si český kapitán nadmíru pochvaluje. Baví se. Ale osobních statistik si nevšímá. Myslí na jediné. Od 15:20 hraje český tým s USA. Přímý přenos vysílá ČT sport i ČT sport Plus.

"Jsem rád, že se mi bodově daří, ale přijel jsem sem udělat úspěch. A to je to jediné, na čem mi záleží. Věřím, že jsou tak na tom všichni. To důležité nás teprve čeká, k tomu se upínám a na to se budeme soustředit," prohlásil jednoznačně.

David Krejčí a David Pastrňák – to je nerozlučná dvojice, která toho spolu nahrála už hodně. Červenka se ale upozaděn necítí. "Snažím se hrát, aby z toho lajna těžila. Nedostanu se tolik na puk, ale to nevadí, od toho tam jsou oni," podotkl.

"Jsem rád, že si s takovými hráči ještě můžu zahrát. Je to zábava. Hrajeme na výsledek, důležité je být s týmem úspěšní. Pořád věřím, že na ten turnaj budu rád vzpomínat," dodal rozhodně.

Kapitán si pochvaluje i komunikaci s trenéry a Karim Jalonenem. "Líbí se mi, že z něho vyzařuje klid. I když se nám nedaří, nevzniká panika. Ale i tak přijde chvíle, kdy si musíme říct věci na rovinu, abychom se z toho ponaučili a nedělali chyby v dalších zápasech."

Nezaobírat se rozhodčími

Proti Norsku český tým zaostával za očekáváním zejména ve druhé třetině a ve třetí strávili hráči hodně času na trestné lavici.

"Takhle nemůžeme hrát ty velké zápasy… Ta chytrost nás může stát výsledek. Nechtěli jsme uhýbat ze soubojů, ale rozhodně jsme nechtěli dělat zbytečné fauly nebo se mstít," uvedl Červenka a odmítl, že by za větším počtem trestných minut byla odveta za nešetrný zákrok na Matěje Blümela.

Za ten rozhodčí hodně kritizoval kouč Jalonen. Červenka se na výkony rozhodčích neupíná. "Rozhodčí občas chybu udělají, ale tým se musí držet plánu a nesoustředit se na ně. Je jasné, že na ně někdy chceme vytvořit tlak stejně, jako to dělá soupeř. Když se dvakrát třikrát střídačka zvedne, tak to třeba počtvrté pískne. Ale mělo by to mít hranice a měli bychom se soustředit na hru."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články