Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Blümel se cítí fit, Češi měli lehký trénink s focením

Po vítězství nad Norskem mají čeští hokejisté den volna. Odpoledne se setkali na tréninku v kompletní sestavě a stihli i společné focení. Zapojil se naplno také Matěj Blümel, kterého zasáhl v sobotním zápase ramenem do hlavy Andreas Martinsen.

"Vzal jsem si puk a hned jsem ji dostal," popsal moment ošklivě vyhlížející srážky Blümel. "Je to hokej, to je asi všechno, co k tomu můžu říct," okomentoval lakonicky nevybíravý hit.

"Cítím se dobře. I na ledě jsem se cítil dobře. Byl jsem trošičku otřesený, ale už dobrý. Věřím, že do zítřka budu ready," prohlásil Blümel.

"S doktorem jsme něco dělali, reakce na různé podněty. Naštěstí všechno dopadlo dobře. Mám jen pár pohmožděnin nebo spíš pár naraženin, všechno v pohodě," dodal český forvard.

"Je samozřejmě úleva, že je Mates v pořádku, protože když jsme potom viděli ten záběr z kamery na helmě rozhodčího, tak nám přišlo docela nepochopitelné, že to neodpískal jako jasný útok na hlavu a faul. Na tom videu to vypadalo opravdu špatně, ale Mates je zaplaťpánbůh tvrdý chlap a bude hrát," řekl asistent trenéra Libor Zábranský.

Čeští hokejisté se mohli po sobotním večerním zápase vyspat trochu déle, trénink měli na programu až odpoledne. "Byl lehký, jen nějaké nácviky, ať máme hodně energie na zítřejší zápas," popsal obránce Jan Ščotka.

Češi hrají předposlední zápas ve skupině v pondělí odpoledne proti USA. Zatím se pravidelně střídají hrací dny s volnem, ale program je vysilující. "Není moc času se vyspat, je to docela náročné, ale jsme tu všichni pro jeden cíl a musíme to zvládnout," dodal Ščotka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články